VAD GÖR MAN PÅ GOTLAND UNDER VINTERN?
Det är en vanlig fråga som många bosatta på Gotland får. Vi ägnar oss NATURLIGTVIS åt islandshästar!!! Ja, det gör vi ju hela året - även på sommaren!

ISLANDSHÄSTFÖRENINGEN AUSTUR

är en ideell förening, som bildades 1991 och idag har vi ca 140 medlemmar. Austur (uttalas "öjsturr") är isländska och betyder "öster".

Austur är en av drygt 60 lokalklubbar under Svenska Islandshästförbundet SIF.

Klubbens inriktning är att sprida kunskap om den mångsidiga Islandshästen. Vi vill också arbeta för att -i enlighet med SIFs stadgar- bevara och stärka den renrasiga Islandshästens särskilda egenskaper, då särskilt de för islandshästen speciella gångarterna och hästens robusthet.

Klubben arbetar för att ALLA -oavsett ålder eller kön- ska ha kul tillsammans med sina hästar och försöker ordna så mångsidiga aktiviteter som möjligt.

Klubben arrangeras tävlingar i olika discipliner - allt ifrån de olika gångartsgrenarna till dressyr, trail & distans. För några år sedan hade vi även tävlingar i TREC. Vi ordnar gemensamma uteritter på olika platser på ön, föreläsningar, avelskurser, studiecirklar och ridkurser.

Vi korar även årligen en "KLUBBMÄSTARE" samt "ÅRETS GÅNGARTSEKIPAGE", och med båda utmärkelserna följer -förutom äran- fina vandringspriser.

De senaste åren har andelen ungdomar i klubben ökat. För att stärka ungdomarnas gemenskap försöker vi emellanåt -utöver ordinarie aktivitetsutbud- ordna även aktiviteter som enbart riktar sig till ungdomarna.

Austur har vid fyra tillfällen deltagit på Lag-SM för Ungdomar. Senast -2017- slutade laget på en mycket fin 4:e plats av totalt 14 lag.

Gotland är enligt statistiken ett av Sveriges häst tätaste landskap, men antalet islandshästar har inte varit så stort. Hur många Islandshästar det finns på Gotland är det nog ingen som riktigt vet, men de flesta medlemmarna i Austur har en eller flera egna islandshästar. 

/Välkommen till Austur!

STYRELSEN

Är Du nyfiken på vilka som sitter med?

STADGAR

Här kan du hitta föreningens STADGAR

UTSKOTTEN

Inom styrelsen finns olika ansvarsområden = utskott. Läs mer om de olika utskotten på respektive sida

AVEL
FRITID
MEDLEM & PR
TÄVLING
UNGDOM
UTBILDNING


 VÄLKOMMEN TILL AUSTUR!

HÄR hittar du föreningsinformation, som Du själv kan ladda hem och skriva ut.

 AUSTUR PÅ INSTAGRAM

Nu kan du lägga in bilder från klubb-aktiviteter på Austurs eget Instagramkonto.  #austurgotland

SIF OLYCKSFALLS FÖRSÄKRING

Här kan du ta del av villkoren för vår medlemsförsäkring, som täcker deltagande i verksamhet i Austurs regi samt direkt resa till och från sådana arrangemang - LÄS MER!

En olycka händer så lätt då man har med hästar att göra. Tänk på att kolla upp både DIN & hästens försäkring.


ALKOHOL & DROG POLICY

Vi i Austur vill bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt.

Bruk av alkohol och andra droger är inte förenligt med tävling eller hantering av häst och det är Svenska Islandshästförbundets (SIFs) målsättning att verka för att detta förhindras.

Hos SIF gäller nolltolerans mot alkohol och droger under tävling för deltagare, domare och funktionärer.

SIFs policy är att regelverket om detta ska överensstämma med vad som gäller Riksidrottsförbundet (RF) i allmänhet och vad som gäller inom annan hästsport i synnerhet. LÄS MER OCH SKRIV UT!


VILL DU BLI MEDLEM 2018

Det finns flera olika typer av medlemskap - samtliga gäller per kalenderår d v s januari-december.

 Man kan bli INTRODUKTIONSMEDLEM vilket gäller för HELT NYA MEDLEMMAR (eller de som inte varit medlemmar de senaste tre åren).

Du kanske inte bor på Gotland men besöker Gotland ofta? Då går det utmärkt att vara medlem i en klubb på fastlandet och vara STÖDMEDLEM i Austur!

VILL DU BLI MEDLEM?


GRÄSROTEN - PENGAR TILL FÅR FÖRENING

Riksidrottsförbundet och Svenska Spel har tillsammans projektet "Gräsroten", som ger ungdoms idrotten 50 miljoner varje år. www.svenskaspel.se/grasroten (3/12)