AUSTURS MATERIAL

Klubben har i sin ägo en del DVD-filmer som lånas ut till medlemmar och annat material som används vid tävling & kurser.

För att kunna hålla ordning på var grejorna finns är det VIKTIGT att man meddelar Austurs materialansvarig Nathalie Althin-Gudinge ledamot@austur.org så fort sakerna byter plats.

I dagsläget ser det ut såhär:
Tält, flaggor - Ulla Andersson (Fleringe)
Vägvisningsskyltar -
Liten whiteboardtavla på ben
-
Filmer
Låda med prisrosetter

Högtalarväst
Låda med tävlingsmaterial (vågar, måttband, armbindlar domarpoäng mm)
Schabrak 8st
"Hróss í oss - Of horses and men"
Isländsk spelfilm från 2013. Den har fått flera priser bland annat Nordiska Rådets Filmpris 2014 för "Bästa regi" (Benedikt Erlingsson) och för "Bästa Musik" på "Les Arcs Festival" 2013.

Detta är en film där hästarna är stjärnorna. Det handlar om en avlägsen isländsk gemenskap av småbrukare och hästuppfödare, som inom sina hjärtan döljer passioner och fysiska behov som hästar inte är blyga för att visa. Några av scenerna är förbluffande - det är inte varje film som verkligen visar dig saker som du aldrig har sett förut. Och ändå lyckas filmen också vara öm, känslig och rolig.

Kort kan väl sägas att det är en komisk skröna där kärlek och död sammanflätas och får enorma konsekvenser.

Språk: Isländska
Textad på engelska, norska och spanska. 96 minuter.

Kraftur - The Last Ride

Dokumentär om den isländska ryttaren & tränaren Thorarinn Eymundsson och hingsten Kraftur frá Bringu.

Längd: 47 minuter.
Språk: Isländska.
Subtitel: Danska, tyska, engelska, isländska.

 

SKEIÐ - LÄR DIG RIDA PASS

Ta chansen att lära dig frunderna i passens svåra onst med hjälp av Sigurbjörn "Diddi" Bardarson - en av Islands fem mästare. Denna film är alla Islandshästägares passbibel.

I filmen förklaras hur man tränar upp en femgångshäst och vad man ska tänka på inför passeb samt hur man ska göra en riktigt bra pass-läggning.

Tal: lättförståelig engelska, tyska och isländska. Längd: 57 minter

 

"On Horseback 1 - a few basics"

DVD med Eyolfur Ísolfson en av de Isländska mästarna. Filmen behandlar bland annat kommunikationen mellan häst och ryttare, belöning, koordination av hjälper, stångbett, skänkelvikning, flygande pass mm.

Speltid 48 minuter.
Svenskt tal.

 

"On Horseback 2 - Outline and balance"

Efterföljaren till "On Horseback 1". DVD med Eyolfur Ísolfson en av de Isländska mästarna.

Denna film behandlar bland annat hästens balans, longering, sits och samverkande tyglar, volter och serpentiner, töltträning från marken, fom, öppna mm.

Speltid: 59 minuter
Svenskt tal

 

"9,5-10 FOR RIDING ABILITIES" - Breeding Goals for the Icelandic Horse.

Ny intressant film som behandlar det officiella avelsmålet för islandshästar. Filmen är producerad i samarbete med isländska avelsföreningen.

Man får bland annat se exempel på hästar som erhållit 9,5 eller 10 för de enskilda ridegenskapsmomenten - tölt, trav, pass, galopp, spirit, helhetsintryck, skritt, kort galopp och kort tölt.

Språk valbart: Isländska eller engelska.
Längd: 107 minuter (20+90+7)

"MOTIVERA DIN HÄST - POSITIV OCH NATURLIG INLÄRNING" med Ellen Ofstad Warren

Denna video visar hur du får en god relation till din häst. Grunden är att du själv lär dig använda hästens språk och signaler för att förstå hästen och också själv göra dig förstådd.

Filmen riktar sig till alla slags hästar och hästmänniskor. Genom att etablera ett gott förhållande till din häst kan du få den att göra allt vad du vill, dessutom med en positiv inställning!

Ellen Ofstad Warren kommer från Fredrikstad i Norge. Hon har arbetat som tränare och instruktör över 17 år i Norge, Mellanöstern och USA. Hon har dessutom studerat hästpsykologi under denna tid.