FÖLKAMMAREN 2008

Du kan även ta en titt på bilderna från fölkammaren
2002
, 2003, 2004, 2005, 2006 & 2007.

FÖL 20: "September" från Hallbjäns

Hos Kaj Hedlund & Kerstin Bendelin föddes i september en liten "eftersläntrare". Det var Gljá frá Stóra-Hófi, som fick ett fuxfärgat stoföl. Pappa heter Solfari från Kvarnbacka gård.

Foto: Lisa Mörtberg
FÖL 19: Styrmir från Hallbjäns

Hos Kaj Hedlund & Kerstin Bandelin -Lauhästar- har fötts ett hingstföl. Han är fux e: Solfari från Kvarnbackagård & u: Klettabrun frá Eyrarbakka.

 

Foto: LIsa Mörtberg
FÖL 18: Gandalf från Hallbjäns

Hos Kaj Hedlund & Kerstin Bandelin -Lauhästar- har fötts ett hingstföl. Han är skimmel född fux med stjärn & snopp. Han är e: Solfari från Kvarnbackagård & u: Gaeska från Älghult.

Foto: Lisa Mörtberg
FÖL 17: Næfrakolla från Hallbjäns

Hos Kaj Hedlund & Kerstin Bandelin -Lauhästar- har fötts ett brunt litet stoföl, som är e: Solfari från Kvarnbackagård & u: Snegla från Kvarnbackagård.

 

Foto Lisa Mörtberg
FÖL 16: Vinur från Stenstuge

Skjóna födde ett hingstföl den 9 juli 2008, han är rödblack med bläs. Mor: Bleikskjóna frá Guðnastöðum  Far: Gustur frá Stykkishólmi.

 

FÖL 15: Lokka från Storsudret

Den 27 juni föddes ett litet brunskäckt sto hos Ingrid Jacobson & Storsudrets Islandshästar. Hon är U: Birta frá Vididal och E: Hvatur från Lönneberga.

 

FÖL 14: Isa från Nygårds

I gryningen den 12 juni föddes ett litet isabellskäcksto hemma hos Irene Andersson i Etelhem. Hon är U: Gryla frá Nyjabae E: Vefur frá Eikarbrekku.

Ägare Irene Anderssson i Etelhem.

FÖL 13: Faxi från Vangi

På Fårö föddes ett litet fuxfägat hingstföl med stjärn på lördag 31 maj. Den lille killen ska heta Faxi från Vangi och han är u: Vaka från Sibbjens e: Solfari från Kvarnbackagård.

Ägare till sto & föl är Per & Gunilla Werling.

FÖL 12: Indra från Getor

Hos Catrine Möller & Micke Sandström föddes detta lilla stoföl e: Hrimbakur frá Hólshúsum u: Tilvera frá þrándarstöðum. Hon är fux och ska heta Indra från Getor.

 

 

FÖL 11: Lilja från Kyrkjuves

Natten mot den  1 juni fick Frenja från Rimbo-Ekeby ett litet isabellfägat stoföl som ska heta Lilja från Kyrkjuves. Lilja är e: Askur frå Håkansgården. Allt har gått bra /Helena Duveborg

 

FÖL 10: Prins från Stenstuge

Raun från Smärslid födde ett hingstföl tidigt på morgonen den 29 maj, han är brunskäck och pappa är Gustur frá Stykkishólmi. Han ska heta Prins från Stenstuge. /Cilla Olsson

 

FÖL 9: Herkules från Getor

Den 5 maj föddes ett litet svartskäckigt hingstföl i Rone hemma hos Catrine Möller & Micke Sandström.

Herkules från Getor är e: Kjarkur från Kåbäcksängen u: Rán frá Borgarhóli.

FÖL 9: Grimnir från Fleringe

Under natten/morgonen den 7 maj nedkom Embla från Sanda med ett litet hingstföl. Pappa är Hvatur från Lönneberga.

Ägare till fölet är Ulla Andersson i Fleringe.

FÖL 8: Sunna från Asa

När jag hade hämtat Alexandra vid flyget idag så ringde Anna, som har Flicka hos sig för tillridning, där hon sa: Jag vet varför Flicka är så tjock, det står ett föl bredvid henne nu! Shit tänkte jag, hur har detta gått till och vem är pappan.

Men efter mycket funderande så berättade Thomas att han hade tjatat så på mig i våras att han verkligen ville ha ett föl till efter Flicka o Pyret och en dag gav jag vika och släppte in Flicka. Dock ångrade jag mig snabbt efter en dag och tog ut henne från hingst igen och tyckte att hon ej hade brunstat. Det här har jag förträngt och glömt bort.

Men åter till dagens händelse, det är ett supervackert stoföl som föddes i Väskinde och som nu står hemma i Vedboden med hage där jag har stenkoll på dem. Jag låter gissningarna flyta fritt och säg vad Ni tror att det är för färg på henne. Min gissning ligger på silversvart, vad tror ni?

Sunna från Asa är e: Pyrill frá Harlaugstödum och u: Snót frá Brimnesi och föddes idag på förmiddagen den 6 maj!

Ägare: Carina & Thomas Dahlström, Lojsta.

FÖL 7: Hrimnir från Moos

Tófa från Sibbjens har fått sitt fjärde föl, ett brunt hingstföl född den 21/4. Även han är e. Hvatur från Lönneberga.

Ägare till Tófa och fölet är Josefin Åkerström i Stenkyrka. /Ingrid Jacobsson

FÖL 6: Idunn från Storsudret.

Venus (kärlekens gudinna) från Storsudret har fått ett stoföl som heter Idunn från Storsudret. Idunn är kunskapens gudinna. Hon är fux och född på morgonen den 2 maj, e. Hvatur från Lönneberga. I och med detta har Tófa från Sibbjens blivit mormor.

/Hälsningar Ingrid Jacobsson 

 

FÖL 5: Tindra från Stenstuge.

Aska frá Syðra-Skörðugili födde ett svart stoföl vid 12-tiden den 1 maj. Pappa är Gustur frá Stykkishólmi.

Hon har blivit döpt till Tindra från Stenstuge. Namnet betyder  "glänsande".

/Cilla Olsson

 
FÖL 4: Ljúfa från Asa

Vid kl 08.40 den 1 maj föddes ett bruntskäckt stoföl, som blev döpt till Ljúfa från Asa. Hon är e: Pyrill frá Harlaugstödum och u: Toppa frá Langarfossi.

Toppa födde med en otrolig publik: Arda, Fredís, jag, Thomas, våra tre barn och svärmor o svärfar. Superhärligt att allt har gått så otroligt bra och att jag har fått vara med på båda fölningarna, snacka om att livet har vänt!!!

 
Kram från Carina

 

FÖL 3: Orka från Åkerekens gård.

På torsdagskvällen 17 april mellan kl 17.00-18.00 nedkom Birta fra Skiðbakka med ett välskapt stoföl som skall heta Orka från Åkerekens gård. Eller som det på Gotland skulle heta ”Orka fra Akaekigarden”. Namnet Orka betyder "energi"

Lyckliga är alla i familjen Stuxgren som nu har fyra nya pigga ben i hagen! Fler bilder kan snart ses på www.sommargotland.se

FÖL 2: Vilja från Tass

Tidigt, tidigt den regniga och kalla morgonen den 13/4 fick Perla från Sibbjens ett svart stoföl som ska heta Hetja från Storsudret. Namnet betyder "hjältinna". Hon är  e: Hvatur från Lönneberga.

Gustur frá Stykkishólmi blev morfar igen. Fölningen skedde ute men de fick stå inne över dagen och även första natten p.g.a. det ruggiga vädret och att Kola försökte lägga beslag på fölungen, men nu fungerar allt bra och idag sken solen.

Hälsningar Ingrid Jacobsson

23/6 2008 - Hetja såldes till Gun Holmberg & Stig Hoffman i Hejde och bytte samtidigt namn - heter nu Vilja från Tass!
 

ÅRETS FÖRSTA FÖL: Freydís från Asa

För 1 tim och 18 min sedan födde Arda ett tjusigt stoföl (japp, den har två hål därbak) *skratt* Hon har bläs och verkar vara en black men mer i färg vet jag inte än för Arda valde att föda ute i en geggpöl. Jag har ju aldrig fått ett skäckföl förut så jag vet inte om hon ev är skäck eller om hon är rödblack med bläs utan jag får återkomma med lite senare!

 
Just nu är jag så otroligt lycklig och har redan glömt bort att jag är sjuk. Man kan verkligen säga att hästar är "helande"!!!

Hon ska heta Freydís från Asa och är e: Þyrill frá Harlaugstöðum u: Arða frá Hildarbergi

 
// Carina Dahlström (10/4 2008)