FÖLKAMMAREN 2013
Du kan även ta en titt på bilderna från fölkammaren
2002
, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 & 2012.

FÖL 6: LJÓSI FRÅN STORSUDRET
I natt på på islands nationaldag (17/6) har Birta frá Viðidal fått sitt åttonde föl varav 7st är födda hos mig. Hon är ett fantastiskt sto och tillsammans med Hvatur från Lönneberga har det blivit stora fina fölungar med olika färg. Denna gång en hingst, rödskäck eller möjligen isabellskäck. /Ingrid J

Nu är det bestämt att han ska heta Ljósi, som betyder "ljus (den ljuse)" och även syftar på en isabell/palominofärgad häst (23/6)

Uppfödare & ägare: Ingrid Jacobsson, Vamlingbo

FÖL 5: VANDILL FRÅN FORS GÅRD
På Fårö föddes den  ett litet svart hingstföl den 11 juni. E:Midas frá Kaldbakk U:Vepja från Fors Gård. Namnet är "namnet på en sagokung"

Uppfödare & ägare Ylva Hagander

FÖL 4: FLUGA FRÅN STORSUDRET
Den 30 maj föddes ett svart litet stoföl E:Hvatur från Lönneberga U:Kola från Sibbjens. Namnet Fluga är ett gammalt hästnamn, som betyder just "fluga".

Uppfödare & ägare: Ingrid Jacobsson, Vamlingbo

FÖL 3: VINDMÁNI FRÅN FILE
Den 27/5 2013 ca kl. 8.30 föddes ett brunt (konstantskimmel?) hingstföl med en månformad stjärn. E: Vikingur från Knapetorp U: Lukka från Stenstuge. Jag fick vara med och hjälpa till att få ut honom för han var så stor.

Han ska få heta Vindmáni från File. Vindmáni är ett namn jag har satt ihop av Vindur och Máni. Vindur betyder vind, snabb, blåst, eventuellt att vinden har blåst bort färg (det blåste mycket när han föddes).
Máni betyder måne och syftar på hans perfekta halvmåne i pannan.

Ägare & uppfödare är Cecilia Mårtensson, Vägume

FÖL 2: ASKA FRÅN STORSUDRET
Natten mot den 8 maj föddes detta lilla svarta sto, som ska heta Aska. E:Hvatur från Lönneberga U:Hera från Stenstuge. Namnet Aska betyder "aska. 

Uppfödare & ägare är Ingrid Jacobsson, Storsudrets Islandshästar i Vamlingbo.

 

ÅRETS FÖRSTA FÖL: VIGDÍS FRÅN BJERGES
föddes den 31 mars hos Nina Morge i Ala. Det blev ett litet svart sto med stjärn, som ska heta Vigdis. Vigdis är E:Fafnir från Götarsvik U:Ofelía från Viarpshult

Namnet Vigdís är ett kvinnonamn sammansatt av orden för "kamp/slåss" & "gudinna/övernaturligt kvinnligt väsen".

ÄGARE: Nina Morge, ALA