GOTLANDS RITTEN 2020

SIFs SVERIGERITT 2020
kommer att starta i Kiruna den 13 juni och avslutas i Ystad preliminärt 16 augusti. Det är en "stafettrittt" genom Sverige där budkavlen vandrar via SIFs lokalföreninger från norr till söder.

SYFTE:
- erbjuda SIFs medlemmar delaktighet, oförglömlig samvaro, möjlighet att dela en gemensam och unik upplevelse på hästryggen genom Sveriges skiftande natur.

- sprida kunskap om den fantastiska islandshästens mångsidighet, styrka och uthållighet + den livskvalité som umgänget med dessa underbara djur innebär.

I samband med Sverigeritten kommer en insamling av pengar till stiftelsen "Min Stora Dag" göras med förhoppningen att kunna bidra till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får möjlighet att uppfylla sina drömmar.

Planen är att rida ca 3 mil och dagen, vilket innebär att det kommer att ridas 65 dagar - varje dag delas upp i flera olika långa etapper. De sträckor som inte går att rida kommer budkaveln att transporteras på annat sätt!

GOTLANDSRITTEN 2020
Parallellt med Sverigeritten kommer vi här på Gotland att arrangera en "Gotlandsritt" där vi startar vid Fårö Fyr och avslutar vid Hoburgen. Tempot kommer att vara lågt skritt/tölt/trav (ca 5km/h) så att så många som möjligt ska kunna delta.

Totalt kommer vi att rida 7 dagsetapper, och så långt möjligt kommer vi att rida längs gamla järnvägsvallen. Som synes på planeringen kommer sträckorna Roma Kungsgård-Vänge och Havdhem-Burgsvik INTE att ridas.

Vi kommer att "bryta loss" sista ridetappen från Burgsvik till Hoburgen till lördagen den 27 juni för att EVENTUELLT kunna avsluta långritten med gemensam middag + eventuell övernattning på Sjövärnsgården.

De olika dagsetapperna kommer att presenteras som separata evenemang i den rikstäckande FB-gruppen "SIFs Sverigeritt 2020".

  DATUM STRÄCKA KM ANSVARIG
1 Lö 13 juni Fårö Fyr - Fårösund 28-30 Sara Lundberg
2 Sö 14 juni Fårösund - Lärbro 26-28 Karin Ruger, Eva Pettersson & Hanna Blomberg-Olsson
3 Må 15 juni Lärbro - Tingstäde -Väskinde 28-30 Ingrid Wahlén
4 Ti 16 juni Hejdeby - Barlingbo - Roma Kungsgård 22 Lena Silfvergren
5 Ons 17 juni Vänge - Stånga Gropen 22 Nina Morge, Maria Smedberg
6 To 18 juni Stånga Gropen - Havdhem
(Hemse-Havdhem ca 8,6km)
16-18 Cia Sten, Ani Stenqvist
7 Lö 27 juni Öja Kyrkstalll Burgsvik - Hoburgen 20 Ingrid Jacobsson, Cicki Eriksson

Nästa möte med arbetsgruppen: torsdag 28 maj kl 17.30 OBS! Mötet kommer att hållas via Zoom!