GOTLANDS RITTEN 2020

SIFs SVERIGERITT 2020
kommer att starta i Kiruna den 13 juni och avslutas i Ystad preliminärt 16 augusti. Det är en "stafettrittt" genom Sverige där budkavlen vandrar via SIFs lokalföreninger från norr till söder.

SYFTE:
- erbjuda SIFs medlemmar delaktighet, oförglömlig samvaro, möjlighet att dela en gemensam och unik upplevelse på hästryggen genom Sveriges skiftande natur.

- sprida kunskap om den fantastiska islandshästens mångsidighet, styrka och uthållighet + den livskvalité som umgänget med dessa underbara djur innebär.

I samband med Sverigeritten kommer en insamling av pengar till stiftelsen "Min Stora Dag" göras med förhoppningen att kunna bidra till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får möjlighet att uppfylla sina drömmar.

Planen är att rida ca 3 mil och dagen, vilket innebär att det kommer att ridas 65 dagar - varje dag delas upp i flera olika långa etapper. De sträckor som inte går att rida kommer budkaveln att transporteras på annat sätt!

GOTLANDSRITTEN 2020
Parallellt med Sverigeritten kommer vi här på Gotland att arrangera en "Gotlandsritt" där vi startar vid Fårö Fyr och avslutar vid Hoburgen. Tempot kommer att vara lågt skritt/tölt/trav (ca 5km/h) så att så många som möjligt ska kunna delta.

Totalt kommer vi att rida 7 dagsetapper, och så långt möjligt kommer vi att rida längs gamla järnvägsvallen. Som synes på planeringen kommer sträckorna Follingbo/Roma Kungsgård-Viklau och Havdhem-Burgsvik INTE att ridas.

Preliminärt är planen att "bryta loss" sista ridetappen från Burgsvik till Hoburgen till lördagen den 27 juni för att kunna avsluta långritten med avslutnings middag på Majstregården + eventuell övernattning på Sjövärnsgården.

De olika dagsetapperna kommer att presenteras som separata evenemang i Austurs FB-grupp. Gå gärna in och markera den/de etapper som ni är intresserade av att delta på.

  DATUM STRÄCKA KM ANSVARIG
1 13 juni Fårö Fyr - Fårösund 28-30 Cilla BB
2 14 juni Fårösund - Lärbro 26-28 Cilla BB
3 15 juni Lärbro - Väskinde 24-26 Ingrid W
4 16 juni Väskinde - Follingbo/Roma Kungsgård ?? Lena S
5 16/17 juni Viklau - Stånga Gropen 25-30 Nina M, Maria S
6 17/18 juni Stånga Gropen - Havdhem 16-18 Cia S, Ani S
7 27 juni Burgsvik - Hoburgen 19-21 Ingrid J, Cicki E

Nästa möte med arbetsgruppen: tisdag 7 april kl 17.30.