GOTLANDS RITTEN 2020

SIFs SVERIGERITT 2020
kommer att starta i Kiruna den 13 juni och avslutas i Ystad preliminärt 16 augusti. Det är en "stafettrittt" genom Sverige där budkavlen vandrar via SIFs lokalföreninger från norr till söder.

SYFTE:
- erbjuda SIFs medlemmar delaktighet, oförglömlig samvaro, möjlighet att dela en gemensam och unik upplevelse på hästryggen genom Sveriges skiftande natur.

- sprida kunskap om den fantastiska islandshästens mångsidighet, styrka och uthållighet + den livskvalité som umgänget med dessa underbara djur innebär.

I samband med Sverigeritten kommer en insamling av pengar till stiftelsen "Min Stora Dag" göras med förhoppningen att kunna bidra till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får möjlighet att uppfylla sina drömmar.

Planen är att rida ca 3 mil och dagen, vilket innebär att det kommer att ridas 65 dagar - varje dag delas upp i flera olika långa etapper. De sträckor som inte går att rida kommer budkaveln att transporteras på annat sätt!

GOTLANDSRITTEN 2020
Parallellt med Sverigeritten planerar vi i Austur att arrangera en "Gotlandsritt" där vi startar vid Fårö Fyr och avslutar vid Hoburgen.

Vi hade den 8 janurai ett första "grovplanerings möte". Det är endast sträckor där det finns ansvariga som kommer att kunna ridas. Där det inte finns ansvariga kan vi förhoppningsvis transportera budkavlen på annan sätt.  Information om ritten kommer att ske på årsmötet i februari!

De olika ridetapperna + namn på ansvarig kommer att presenteras här och i Austurs FB-grupp. Sedan är de upp till var och en att delta på de olika sträckorna, eller kanske det finns någon/några som är sugna på att rida hela vägen?