NYFIKEN PÅ AUSTURS STYRELSE 2018?
Presentationerna med röd text är ännu inte uppdaterade! (26/3)

MARIANNE LYTTKENS
ordförande

1.VEM ÄR DU? Marianne Lyttkens, bor i Visby gift med Bosse, 3 barn varav två flyttat hemifrån. Arbetar som enhetschef inom hemsjukvården.

2. HAR DU EN/FLERA ISLANDSHÄSTAR? Jag har två islandshästar tillsammans med min dotter Ida, Glæða från Fleringe och Embla från Jordala. Har hästarna inackorderade i Follingbo.

3. VAD HAR DU FÖR MÅL MED DINA HÄSTAR & DIN RIDNING? Att hela tiden utvecklas tillsammans, träna och gå kurser. Att hästarna ska må bra, vara friska och sunda och i god kondition och samtidigt få vara hästar! Många härliga skogsritter på olika håll runt om på ön. Stötta dottern Ida och de andra ungdomarna i klubben i deras tävlande och ibland tävla själv på våra klubbtävlingar.

4. HUR KOM DU FÖRSTA GÅNGEN I KONTAKT MED ISLANDSHÄSTEN? Nån gång runt-97 då jag var medryttare till Marina Yttergrens två hästar Leiri och Fenja på Gröna Gården på Själsö. 

5. VAD HAR DU FÖRHOPPNINGAR INFÖR AUSTUR-ÅRET 2018? Att i rollen som ordförande kunna verka för att vi är en väl fungerande styrelse och klubb som fortsätter finnas för ALLA medlemmar vare sig man vill tävla, avla, är fritidsryttare eller satsande ungdom. 
Att klubben ska utvecklas men också fortsätta anordna många och blandade aktiviteter och tävlingar som passar alla våra medlemmar och att vi därigenom också lockar fler att bli medlemmar. Att vi får en egen ovalbana!

ANDERS ANDERSSON
vice ordförande

1.VEM ÄR DU? Jag är en man i mina bästa år, som flyttade till Gotland 2010. Bor på en liten hästgård i Vallstena tillsammans med min fru Martina och våra två döttrar Emma Li & Idalinn

2. HAR DU EN/FLERA ISLANDSHÄSTAR? Jag är ägare till två islandshästar Sprettur från Erlandstorp & Timon från Lycke, men det finns fler islandshästar på gården som Martina är ägare till Jon från Väbylund & Hrina från Stenstugu samt lilla shettisen Bobby brown som är gårdens lilla maskot som både rids & körs med.

3. VAD HAR DU FÖR MÅL MED DINA HÄSTAR OCH DIN RIDNING? Mitt mål är att ha roligt och för att lära mig ännu mer tillsammans med mina fina killar. Sprettur är min första egna islandshäst och har visat mig hur man har det roligt tillsammans oavsett om det är från marken eller på ryggen. Jag har varit hästrädd då jag ramlade av som barn och inte har gått in i en hage på över 20 år så Sprettur har gjort underverk med mig. Timon som i dagsläget är en unghingst (4år iår) han är tänkt att var min & Emma Lis tävlings/lyxridhäst  och är under inridning. Vi gör grunden själv och tar experthjälp till finliret. 

4. HUR KOM DU FÖRSTA GÅNGEN I KONTAKT MED ISLANDSHÄSTEN? Det kan jag väl tacka min fru och dåvarande grannen Lotta Molund, som presenterade oss för sina underbara killar (Kraftur & Valle ) och visade, presenterade oss runt i islandshästvärlden.

5. VAD HAR DU FÖR FÖRHOPPNING INFÖR AUSTUR-ÅRET 2017?: Att få knyta nya band med både hästar o människor och naturligtvis få fler killar att börja rida på våra lurviga vänner. Då jag är ensam kille i klubben som rider så mina främsta förhoppningar är att fler killar börjar rida samt blir medlemmar klubben. Jag vill även satsa på våra ungdomar som är framtiden.

LOTTA MOLUND-LÖFGREN
kassör

1. VEM ÄR DU? Jag och min familj flyttade till Gotland från Stockholm 1988. Sen 6 år är jag Visbybo.

2. HAR DU EN/FLERA ISLANDSHÄSTAR? Jag har ett sto, Eldlilja 7 år och hon finns i Vänge med sina kompisar Disa och Valle.

3. VAD HAR DU FÖR MÅL MED DIN ISLANDSHÄST & DIN RIDNING? Att ha kul på fritiden med min häst och kanske förkovra mig i ridkonsten.

4. HUR KOM DU FÖRSTA GÅNGEN I KONTAKT MED ISLANDSHÄSTEN? Jag var på turridning för många år sedan och det var ingen trevlig upplevelse, men min svärdotter älskade islandshästar och köpte en. På så vis fick jag lite mer insikt i islandshästens väsen. När jag blev tvingad att skiljas från mitt fjordsto hittade jag Kraftur i mörka Småland och blev blixtkär och nu är det bara islandshästar som gäller!

5. VAD HAR DU FÖR FÖRHOPPNINGAR INFÖR AUSTUR-ÅRET 2017? Den stora frågan är om vi får ovalbana på travet. Det vore fantastiskt för våra tävlingar och även kurser. Då kanske vi kan ha en officiell tävling per år. Sen ser jag fram emot många anmälda till våra 4 tävlingar i år. Lite kul att vi för första gången under min tid har ett DM. Ny styrelse och nya ideer hoppas jag.

THERESE SONEHAG
sekreterare

1. VEM ÄR DU? Jag heter Therese Sonehag och bor på Själsö, norr om Visby. 

2. HAR DU EN/FLERA ISLANDSHÄSTAR? Min häst är Garri från Kristineberg, musblack valack 17 år som står på Stall Själsö.

3. VAD HAR DU FÖR MÅL MED DINA HÄSTAR & DIN RIDNING? Hästarna ger mig avkoppling och utvecklar mig som människa. Ridningen ger mig utmaningar, upplevelser och social samvaro.

4. HUR KOM DU FÖRSTA GÅNGEN I KONTAKT MED ISLANDSHÄSTEN?   Jag kom först i kontakt med islandshästar genom min granne och vän Antonia och hennes Totte (þorsteinn).  Sen fick jag rida Zenitas Garri och på den vägen är det.

5. VAD HAR DU FÖR FÖRHOPPNINGAR INFÖR AUSTUR-ÅRET 2018? Att få igång ett kursutbud kring kunskap om islandshästen som skötsel och vård, takt- och gångarter etc.

NATHALIE ALTHIN-GUDINGE
ledamot

1. VEM ÄR DU? Jag är Nathalie Althin Gudinge, en tjej på 25 år som bor på en gård beläget i Vänge.  Där bor även sambon Björn och 3 katter. Vi har 3 hästar på gården som det ser ut nu. Jag är en aktiv medlem som är lag ledare för ungdomarna i lag SM. Är lika involverad i klubbens ungdomsverksamheten som lag SM.

2. HAR DU EN/FLERA ISLANDSHÄSTAR? Jag har 2 st. Mánadís från Bergstorp sto på 11 år och Valíant frá Krossi valack på 30 år. Tillsammans med dom så går Eldlilja från Vallbrostrand.

3. VAD HAR DU FÖR MÅL MED DINA HÄSTAR & DIN RIDNING? Att bli ett med hästen. Vill kunna tävla och rida kurser. Rida ut när som och bara ha kul. 

4. HUR KOM DU FÖRSTA GÅNGEN I KONTAKT MED ISLANDSHÄSTEN? Det var när jag knackade på Lottas dörr i Lokrume. Och fråga ifall jag fick hjälpa till med hennes hästar. Nu 11 år senare så håller vi ännu ihop.  Där träffade jag världens finaste islandshäst som verkligen visade hur rasen ser ut - Kraftur från Kvilla.

5. VAD HAR DU FÖRHOPPNINGAR INFÖR AUSTUR-ÅRET 2017? Att ungdomarna kommer iväg på lag SM och att det blir mycket aktiviteter i klubben så som kurser och tävlingar och uteritt.

MAGDALENA MORANSKA
ledamot
1. VEM ÄR DU? Juriststudent som ursprungligen kommer från Stockholm. Hittade kärleken på Gotland och flyttade hit i mars 2016 och trivs som fisken i vattnet. 

2. HAR DU EN ELLER FLERA ISLANDSHÄSTAR? Jag har två islandshästar. Katla från Sparrebo, femgångare, född 2010 som jag haft sedan hon var 1 år och ridit in själv. Björk från Örvik, fyrgångare, född 2008. Köpe henne för 3 år sedan. 

3. VAD HAR DU FÖR MÅL MED DINA HÄSTAR OCH DIN RIDNING? Mitt långsiktiga mål med båda hästarna är att kvala in till SM. Det är ett högt uppsatt mål men jag drivs av att sätta höga krav, det är också viktigt att jag och hästarna har roligt på vägen och att hästarna presterar med glädje. 

4. HUR KOM DU FÖRSTA GÅNGEN I KONTAKT MED  ISLANDHÄSTEN? Jag firade min födelsedag genom att boka en turridning tillsammans med mina tjejkompisar för en massa år sedan. Sedan dess var jag fast. 

5. VAD HAR DU FÖR FÖRHOPPNINGAR INFÖR AUSTUR ÅRET 2017? Jag hoppas att en ovalbana på Visbytravet blir realitet. Hoppas även på att vi på Austur börjar arrangera officiella tävlingar på Gotland. Förhoppningsvis kan vi då också locka fastlänningar till våra tävlingar eftersom det råder brist på tävlingar i landet. Min förhoppning är även att fortsätta öka tävlingsintresset här på Gotland. 

TINA NISKA
suppleant

Torsdagen den 22 februari 2018 nåddes vi av det sorgliga beskedet att Tina kl 05.35 förlorade kampen mot cancern.

Våra tankar går till maken Robert, barnen och övriga familjen.

CAMILLA JÅFS
suppleant

IDA SÖDERLUND
s
uppleant

1. VEM ÄR DU? Jag heter Ida Söderlund, fyller 18 år i höst och läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet i Visby. Jag bor i stan men även ute på Fårö, där jag för första gången red en islandshäst när jag va 10 år.

2. HAR DU EN/FLERA ISLANDSHÄSTAR? Jag har ingen egen men har sedan dess ridit ganska aktivt då min en gammal klasskompis familj har väldigt många islandshästar och bedriver turridning som jag också jobbar med ibland.

3. VAD HAR DU FÖR MÅL MED DINA HÄSTAR & DIN RIDNING? Självklart skulle jag vilja ha ridningen som mer än bara en hobby i framtiden men för tillfället stannar det på den nivån. Någon gång vill jag köpa mig en egen unghäst som jag, med hjälp av tränare, kan rida in och fortsätta utvecklas med. Har funderat på det redan nu men tiden finns tyvärr inte riktigt, men om ett år eller två så kanske jag har min första egna häst.

4. HUR KOM DU FÖRSTA GÅNGEN I KONTAKT MED ISLANDSHÄSTEN?

5. VAD HAR DU FÖRHOPPNINGAR INFÖR AUSTUR-ÅRET 2018? Året 2018 ser jag framemot, det känns roligt att få vara en liten del av styrelsen och se hur allt fungerar och känna sig mer engagerad i klubben. Jag skulle vilja ställa upp på några av våra kommande tävlingar fast i andra grenar än vad jag har valt tidigare, eftersom jag inte har ett specifikt mål så skulle det kännas roligt att testa på lite nya saker.

EMMA LI ANDERSSON
ungdomsrepresentant