"Top5"
Under denna rubrik återfinns de fem viktigaste punkterna som behandlades på senaste styrelsemötet. Sammanfattningen är gjord av mig (=Ingrid) och det är min tolkning av vad som avhandlades!

20 februari 2018

1. KLUBBEN & MEDLEM
Ansvarig: Tina Niska & Nathalie Althin-Gudinge medlem@austur.org + Ingrid Wahlén (hemsida). Materialansvarig: Nathalie Althin-Gudinge

MEDLEMMAR: I dagsläget har 128 medlemsavgifter betalts övriga har avförts som medlemar automatiskt av "systemet".

PROFILKLÄDER: Vi ska än en gång försöka få ihop en kollektion med klubbkläder. Enkät ska gå ut via hemsidan så att vi kan få lite synpunkter kring prisnivå, färger och vilken typ av plagg man helst vill ha.

MÅNADENS INSTAGRAMARE: SIF har startat ett projekt under 2018 där några föreningar under en månad vardera får publicera bilder på SIFs Instagramkonto svenskaislandshastforbundet.se. Vi i Austur ska sköta kontot under maj och Therese Sonehag är redaktör för det. Mer information kommer.

KLUBBENS INSTAGRAM: Vi ska starta ett föreningskonto på Instagram. Hashtag #austurgotland

TÄVLING
Ansvarig: Lotta Molund tavling@austur.org + Anders Andersson, Magdalena Moranska, Ulla Andersson

Vi har köpt in en husvagn som ska fungera som sekretariat vid ovalbanan i Fleringe.

INBOKADE TÄVLINGAR:
11 mars - inomhustävling i Havdhem
27 maj - Vårtävling i Fleringe
22 juli - DM Gotland i Fleringe
15 september - Hösttävling i Fleringe

RESESTÖD: Påminner om att föreningen har möjlighet att söka resestöd. Ansökan om resebidrag görs halvårsvis i efterskott (=15 januari och 15 juli) och sköts av Ingrid Wahlén webmaster@austur.org och det är upp till varje tävlande att rapportera in att man varit på fastlandet och tävlat. Spara inte inrapporteringen utan meddela gärna in "löpande" - kvitto/biljett ska mailas till kassor@austur.org för arkivering.

VI BEHÖVER UTÖKA SEKRETARIATET: med fler som är villiga att lära sig hantera dataprogrammet Icetest för sammanställning av tävlingsresultat + att vara speaker på tävling. Sekretariatsprogrammet icetest går att ladda hem från SIFs hemsida om man själv vill prova på att använda det.

 

3. UTBILDNING
Ansvarig: Therese Sonehag utbildning@austur.org

Du som har förslag på instruktörer, föreläsningsämnen, tema för clinics mm är välkommen att höra av dig till utbildning@austur.org.

RIDKURSER: Jenny Göransson (privatlektioner och tävlingsinriktad kurs 9 & 10 mars. Haffi Gislason 24-25 mars. Eventuellt kan det komma att ges möjlighet till kurs eller privatlektioner i anslutning till Vårtävlingen och DM. Instruktör då blir någon av de som även ska döma tävlingen.

Vill du arrangera en ridkurs? Lathund för kursansvariga finns att läsa HÄR!

 

4. UNGDOM
Ansvarig: Ida Söderlund & Nathalie Althin-Gudinge ungdom@austur.org + Emma Li Andersson

AKTIVITETSSTÖD: Alla aktiviteter där minst tre ungdomar deltar kan klubben få aktivitetsstöd. Vet du om en sådan aktivitet - maila tid, plats och namn på deltagare till webmaster@austur.org. Man får även aktivitetsstöd för vuxen ledare (emellanåt även för hjälpledare).

 

5. FRITID
Ansvarig: Anders Andersson fritid@austur.org

Du som vill anordna en uteritt i din omgivning är välkommen att höra av dig till fritid@austur.org eller webmaster@austur.org

Ridhusträffar: De medlemmar som är intresserade får själva boka tid i ridhus och bjuda in andra via hemsidan (webmaster@austur.org) eller evenemang i FB. Ridhushyran delas på alla deltagare.

KOMMANDE MÖTEN:  ??????