"Top5"
Under denna rubrik återfinns de fem viktigaste punkterna som behandlades på senaste styrelsemötet. Sammanfattningen är gjord av mig (=Ingrid) och det är min tolkning av vad som avhandlades!

31 maj 2018

1. KLUBBEN & MEDLEM
Ansvarig: Camilla Jåfs & Nathalie Althin-Gudinge medlem@austur.org + Ingrid Wahlén (hemsida). Materialansvarig: Nathalie Althin-Gudinge

MEDLEMMAR: I dagsläget har föreningen 151 medlemmar (varav 4 stödmedlemmar).

GDRP = NYA DATASKYDDSFÖRORDNINGEN: Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Dataskyddsförordningen omfattar även föreningar och ställer högre krav på att föreningar hanterar personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Vi kommer att försöka få ut information till alla medlemmar via e-post angående detta så snart vi kan, men kortfattat kan väl sägas att vi i Austur behöver hantera personuppgifter i vårt medlemsregister (finns i IdrottOnline - IOL) för att kunna kontakta våra medlemmar och för att kunna söka LOK-stöd (ektivitetsstöd för ungdomsverksamheten).

PROFILKLÄDER: Arbetsgrupp: Anders, Magda, Camilla & Natha. Kommer att ta tag i frågan igen efter sommaren.

MÅNADENS INSTAGRAMMARE: Maj månad är slut och Therese Sonehag har gjort ett mycket bra jobb med att presentera Austur på SIFs instagramkonto. Vi lämnar nu över till nästa förening. Alla uppmanas dock fortsätta att ta bilder och lägga in på klubbens FB sida eller på Austurs eget Instagramkonto (#austurgotland)

 

2. TÄVLING
Ansvarig: Lotta Molund tavling@austur.org + Anders Andersson, Magdalena Moranska, Ulla Andersson

INBOKADE TÄVLINGAR:
22 juli - DM Gotland i Fleringe
15 september - Hösttävling i Fleringe (ännu ej klart med domare).
Dressyr - Eventuellt samma helg som hösttävlingen.
Distans - höstens distans preliminärt i Stenkyrka arrangör Josefine Åkerström

ARBETE INFÖR TÄVLING: Fler måste ställa upp och hjälpa till med förarbete på tävlingsplatsen vid ovalbanan. Inför DM och hösttävlingen kommer tid och plats för olika arbetsuppgifter att läggas ut och man ska kunna teckna upp sig på dessa arbetsuppgifter.

Det är av särskild vikt att ni som tävlar också måste ställa upp och hjälpa till före och efter tävlingen!

Arbetsuppgifterna varierar i tid innan tävlingen t ex:
ca 1 vecka innan: hacka och sladda själva banan
1-2 dagar innan: ta fram och montera staketet på banans insida
Dagen innan: sätta upp avgränsning till collectingring, bära fram bord/stolar, bära fram och göra förberedande montering av tält (café)

Tävlingsdagen: sätta upp vägvisningsskyltar vid länsvägarna, resa upp tälten mm

RESESTÖD: Påminner om att föreningen har möjlighet att söka resestöd. Ansökan om resebidrag görs halvårsvis i efterskott (=15 januari och 15 juli) och sköts av Ingrid Wahlén webmaster@austur.org och det är upp till varje tävlande att rapportera in att man varit på fastlandet och tävlat. Spara inte inrapporteringen utan meddela gärna in "löpande" - kvitto/biljett ska mailas till kassor@austur.org för arkivering.

VI BEHÖVER UTÖKA SEKRETARIATET: med fler som är villiga att lära sig hantera dataprogrammet Icetest för sammanställning av tävlingsresultat + att vara speaker på tävling. Sekretariatsprogrammet icetest går att ladda hem från SIFs hemsida om man själv vill prova på att använda det.

 

3. UTBILDNINGG
Ansvarig: Therese Sonehag utbildning@austur.org

Du som har förslag på instruktörer, föreläsningsämnen, tema för clinics mm är välkommen att höra av dig till utbildning@austur.org.

KURSAVGIFTER: Kursansvariga påminns om att kurserna INTE får gå minus. Man måste göra klart om instruktörens begärda arvode är med eller utan moms, vilket missats i några fall. Kassören vill ha skriftlig bekräftelse där instruktörens arvode framgår innan kursen bokas.

RIDKURSER: Jamila Berg ger privatlektioner i anslutning till DM i juli, Johan Häggberg 25-26 augusti, Pia Paulsén Hawee 1-2 augusti (centrerad ridning) & 8-9 september, Haffi Gislason preliminärt 134-14 oktober, privatlektioner med Jenny Göransson (i anslutning till takt & gångartskursen i oktober) och Johann Fridgersson 7-11 & 14-18 november.

TAKT & GÅNGARTSKURS: Genomföras 27-28 oktober med Jenny Göransson som instruktör.

"HIPPOLOGI 1": Hette tidigare ”baskurs i hästkännedom” och är en helgkurs som passar alla islandshästintresserade. Planeras att genomföras efter årsskiftet.

Vill du arrangera en ridkurs? Lathund för kursansvariga finns att läsa HÄR!

 

4. UNGDOM
Ansvarig: Ida Söderlund ungdom@austur.org + Emma Li Andersson

AKTIVITETSSTÖD: Alla aktiviteter där minst tre ungdomar deltar kan klubben få aktivitetsstöd. Vet du om en sådan aktivitet - maila tid, plats och namn på deltagare till webmaster@austur.org. Man får även aktivitetsstöd för vuxen ledare (emellanåt även för hjälpledare).

 

5. FRITID
Ansvarig: Anders Andersson

Planerade ritter i dagsläget: Fåröritten 31 augusti-2 september.

Ridhelg på Fårö?: Finns intresse för en ridhelg på Fårö där man kan "upptäcka Fårö från hästryggen på egen hand, med en kompis eller i en mindre grupp - men ändå har gemensam samvaro och middag på kvällen! Intresseförfrågan ska gå ut i FB gruppen.

Det efterlyses fler egna initiativ till gemensamma träffar/uteritter. Du som vill anordna en uteritt i din omgivning är välkommen att höra av dig till fritid@austur.org eller webmaster@austur.org

 

6. AVEL
Ansvarig: Marianne Lyttkens

Eventuellt kommer det att genoföras "Gårdsvisningar" för att titta på årets föl och kanske lite unghästar.

KOMMANDE STYRELSEMÖTEN KL 17.30:  27 augusti (Ingrid), 9 oktober (Therese), 21 november (Nathalie), 9/1 (Lotta), Årsmöte 16/2