Eldlilja från Vallbostrand med fölet Eldstjarna född 2020.

Uppfödare & ägare: Lotta Molund-Löfgren, Visby

Föl- & Unghästmönstring


Vad gör man på en föl- & unghästmönstring?
Domaren bedömer hästens exteriör, samt rörelser när hästen springer lös på ridbanan.  I samband med bedömningen lämnas muntligt omdöme och bedömningsresultat.


Vad bedöms?
Exteriören väger 30 % av totalpoängen, Karaktär 20% och Gångarter 50%. Bedömningsprotokollet omfattar totalt 41 bedömningspunkter. Slutpoängen blir en procentsats med 2 decimaler.  Den perfekta hästen skulle få 100%, dvs alla delegenskaper skulle i så fall ha maximal poäng.


När det gäller unga hästar så får man ha i minnet att det är "dagsformen" som bedöms - hästarna vill för dagen kanske inte visa upp sig som de brukar.

Best In Show

2019

Moldrun från Kauparve 73,24%

Sto född 30 maj 2019, brun utan tecken
 E: Finnur frá Ármóti U: Næfrakolla från Hallbjäns 
 Uppfödare & Ägare: Ingrid Wahlén, Lärbro

2017

Embla från Engården 77,70%

sto fux med bläs, född 2016

Uppfödare & Ägare: Gunilla Sterner, Kappellshamn

2015

Vígdis från Bjerges 70,96%

Sto svart med stjärn, född 2013
 E: Fafnir från Götarsvik U: Ofelia från Viarpshult  
Uppfödare & Ägare: Nina Morge, Ala

2013

Vordögg från Ammor 

Sto född 2012, gulsvart utan tecken

E: Alfari från Ammor U: Vonadis från Ammor.

Uppfödare: Christina Rhodin-Alm & Ove Alm, Västervik.

Ägare: Maria Smedberg, Halla

2011

Indra från Getor 

sto född 2009, fux utan tecken.
 E: Hrimbakur frá Holshúsum, U: Tilvera frá Thrandarstöðum.
Uppfödare: Micke Sandström & Catrine Möller.
Ägare: Karin Rûger, Rute


2009

Atla från Hallbjäns 

Sto född 2009, brun utan tecken
 E: Solfari från Kvarnbacka Gård U: Fluga från Bökenäs  
Uppfödare & Ägare: Kaj Hedlund, Lau

2008

Næfrakolla från Hallbjäns 

Sto, född 2008, brun utan tecken
E: Solfari från Kvarnbacka Gård U: Snegla från Kvarnbacka Gård  
Uppfödare: KAj Hedlund, Lau

Ägare: Emma Wahlén, Lärbro