FEIF Virtual Ride: Heading for Hella

Vad är FEIF Virtual Ride?

FEIF Virtual Ride är en ridtur längs en virtuell väg till ett välbesökt islandshästevenemang någonstans i världen - i det här fallet Landsmót 2022, som arrangeras i Hella på Island. 


Det är INTE NÅGON TÄVLING. Målet är att sammanföra människor -både "live" och virtuellt (mest på Facebook) 

Deltagarna kan rida ensamma eller i ett lag. Alla ekipage rider enligt sina förutsättningar - på sin hemmaplan, på ett sätt som de normalt gör, njuter av sin häst och naturen i sin närhet. Samtidigt får man lite koll på alla kilometrar man tillbringar i sadeln.


Man får själv regelbundet räkna ihop och rapportera in den ungefärliga distansen man ridit till FEIF. Varje månad summeras de inrapporterade sträckorna ihop och återkopplas via mail till alla deltagarna.  I resultatsammanställningen kan man se hur långt det egna laget och alla andra deltagare kommit.


Varje år erbjuds en ny virtuell ridtur till den ort som arrangerar kommande VM eller Landsmót. Eftersom dessa ridturer genomförs över hela världen -och kan kommuniceras i FB-gruppen "Heading to Hella"- så är det även ett sätt att lära känna varandra och de olika länder och årstider man rider igenom och alla äventyr och vackra platser vi stöter på längs vägen.... Varför inte gå med! Delad glädje är dubbel glädje.

Bild från FEIFs hemsida

Medlemmar i laget Austur Gotland:

Ani Stenqvist

Antonia Baumert

Ingrid Wahlén

Lisa Coudec

Marguerite Strandsten


Laget hade den 29/6 ridit ihop

sammanlagt 2 870 km, och är "framme" i Hella. 


Vårt lags absolut flitigaste ryttare är Marguerite, som ensam ridit ihop 1 415 km.

Såhär gör DU för att vara med?

Registrera dig på FEIFS hemsida.

Du kan ansluta dig när du vill under året.

Om du inte vill ha ditt förnamn publicerat i resultatlistan på FEIFs hemsida kan du välja ett "smeknamn". Behöver du hjälp? LÄS HÄR!  (pdf-dokument på engelska)


FEIF Virtual Ride startar måndag 9 augusti 2021 och slutar 3 juli 2022 när Landsmót i Hella startar. 


Du kan rida själv, men även gå med i Austurs lag - "Austur Gotland". Du går med i laget när du registrerar dig - det går även att uppdatera med det senare.

Sträckan vi i laget ska försöka rida ihop är 2 175km vilket är fågelvägen mellan Visby & Hella på Island.


Håll räkning på hur många km du rider ute i NATUREN på en ISLANDSHÄST. Det behöver inte vara samma häst varje gång och du behöver INTE dokumentera dina turer i någon app,.

Det är även OK att räkna med en rejäl promenad med en unghäst eller häst som är konvalecent. Du får INTE räkna med sträckor du rider på en oval- eller ridbana.


Rapportera in dina ridsträckor regelbundet -kanske en gång i månaden eller varje vecka- HÄR! Glöm inte bort att klicka på SPARA varje gång du lagt till dina ridsträckor.


FEIF sköter sammanställningen av alla lagmedlemmars inrapporterade sträckor. Sammanställningen uppdateras i början av varje kalendermånad.

FEIF Virtual Ride

-aktuellt 29/6 2022-

I dagsläget deltar 72 ryttare (19 lag) som representerar 22 olika länder.


Austur är det enda deltagande svenska laget.


I FB-gruppen "Heading to Hella" kan du som är registrerad deltagare följa islandshästryttare från hela världen i deras ridvardag - bilder från allt från Finska västkusten till Alaska, Skotska högländerna och Nya Zeeland......

FEIF Virtual Ride 2023

Den 11 juli 2022 startar nästa Virtual Ride, som går till VM i Oischot (NL), som börjar 6 augusti 2023. Passa på att vara med från start - Mer info kommer!

FEIF Leisure Riding

Här kan du läsa mer om alla aktiviteter inom FEIFs sektion för fritidsryttare

Vad är FEIF?

Föderation Europäischer Islandpferde Freunde (FEIF) bildades 1969 av en grupp islandshästentusiaster. 

Numera är namnet "International Federation of Icelandic Horse Assosiations" och man har 22 medlemsländer..

"FEIF unites people in their passion

for the Icelandic horse!"