GOTLANDS RITTEN 2020

SIFs SVERIGERITT 2020
kommer att starta på Gotland vid Fårö Fyr den 13 juni och avslutas i Ystad preliminärt 16 augusti. Det är en "stafettrittt" genom Sverige där budkavlen vandrar via SIFs lokalföreninger från norr till söder.

SYFTE:
- erbjuda SIFs medlemmar delaktighet, oförglömlig samvaro, möjlighet att dela en gemensam och unik upplevelse på hästryggen genom Sveriges skiftande natur.

- sprida kunskap om den fantastiska islandshästens mångsidighet, styrka och uthållighet + den livskvalité som umgänget med dessa underbara djur innebär.

I samband med Sverigeritten kommer en insamling av pengar till stiftelsen "Min Stora Dag" göras med förhoppningen att kunna bidra till att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser får möjlighet att uppfylla sina drömmar.

Planen är att rida ca 3 mil och dagen, vilket innebär att det kommer att ridas 65 dagar - varje dag delas upp i flera olika långa etapper. De sträckor som inte går att rida kommer budkaveln att transporteras på annat sätt!

Lämna Ditt bidrag i Austurs egen insamlingsbössa!

GOTLANDSRITTEN 2020
Parallellt med Sverigeritten kommer vi här på Gotland att arrangera en "Gotlandsritt" där vi startar vid Fårö Fyr och avslutar vid Hoburgen. Tempot kommer att vara lågt skritt/tölt/trav (ca 5km/h) så att så många som möjligt ska kunna delta.

Totalt kommer vi att rida 7 dagsetapper, och så långt möjligt kommer vi att rida längs gamla järnvägsvallen. Vi kommer att "bryta loss" sista ridetappen från Burgsvik till Hoburgen till lördagen den 27 juni. 

De olika dagsetapperna kommer att presenteras som separata evenemang i den rikstäckande FB-gruppen "SIFs Sverigeritt 2020" - OBS! Gotlandsrittens etapp 7 ligger utanför Sverigeritten i ett eget evenemang i Austur-gruppen på FB.

ANMÄLAN VIA MAIL till webmaster@austur.org. Alla anmälningar läggs sedan in i kalendariet på Austurs hemsida vid varje etapp.

Sammanställlning information alla etapper Gotlandsritten 2020

  DATUM STRÄCKA KM ANSVARIG
1 Lö 13 juni Fårö Fyr - Fårösund 28-30 Sara Lundberg
2 Sö 14 juni Fårösund - Lärbro 26-28 Karin Ruger, Eva Pettersson & Hanna
Blomberg-Olsson
3 Må 15 juni Lärbro - Tingstäde -Väskinde 28-30 Ingrid Wahlén
4 Ti 16 juni Väskinde kyrka - Själsö (kvällritt) ?? Therese Sonehag, Antonia Baumert
5 Ons 17 juni Vänge - Stånga Gropen 22 Nina Morge, Maria Smedberg
6 To 18 juni Stånga Gropen - Havdhem
(Hemse-Havdhem ca 8,6km)
16-18 Cia Sten, Ani Stenqvist
7 Lö 27 juni Öja Kyrkstalll Burgsvik - Hoburgen 20 Ingrid Jacobsson, Cicki Eriksson