ARKIVET 2019
Sidan senast uppdaterad 21 juni 2019

BARNRIDLÄGER I LAU 17-19 JUNI
I dagarna tre har vi haft åtta härliga ungar med varierad rid/hästkunskap på läger hos oss i Lau.

Vi delade upp ungarna i två grupper, beroende på ridvana. Alva Raufi (ungdom ) var ledare för de mer vana ryttarna, och Idun Sutare (ungdom) var ledare för nybörjargruppen. Jag -Lisa Raufi- var ”ridfröken” till båda och Nina Morge var vår ”matmormor”.

Frukostbuffén stod uppdukad kl 8 varje morgon, och sen fortsatte hon under dagarna att serva med allt från korvstroganoff till våfflor. Tre stycken hade med sig egna hästar, och resten fick låna ”egen” häst från gården.

 

Grupperna fick turas om att hjälpa till med all fodring, vattning, och självklart mockning. Det är ju som bekant en hel del jobb med att ha egen häst. Och ridning såklart. Vi har haft pass både på ridbanan och uteritter. Alla fick också prova att rida western, på en riktig westernhäst, barbackaridning och balansträning.

På kvällarna byggde ungarna en stafettbana på ridbanan. Alla fick en lektion i lasso-kastning av Alva. Vi hade filmkvällar med popcorn ( såklart )

Det var otroligt varmt alla dagarna, och två eftermiddagar åkte vi till Lausviken och badade. Nina kom med mellis till stranden - fruktsallad med vaniljglass och grädde.