Austur 65+

Ansvarig i styrelsen: Ulla Sköldstam


Ridsport för alla –Hästen - en kompis hela livet. Idrottsrörelsen har fått "projektpengar" för att utveckla sina verksamheter för dem som är 65år och äldre. Tanken är att idrottande i en förening ska ge de äldre chansen till aktivt liv och även minska deras ensamhet.


Austur är en av de första SIF föreningar som kommit igång med RFs "Projekt 65+". Av våra 190 medlemmar är det 36 personer som är 65+. Många av dessa har lång erfarenhet av hästar och deltar fortfarande på tävlingar och kurser, men det är inte alla som fortfarande rider.

Centrerad ridning och Mindfullness kurs med Ellen Bood

Vi planerar för flera ridkurser (3 st) med Ellen Bood som instruktör under hösten: Ridning och Mindfulness. 1 dagskurs: 2 ridpass (2 ridande samtidigt) 2 avsuttna pass i grupp. 4-6 deltagare/gång. Det första tillfället  (23/9 är genomfört. Anmälan sker enligt Austurs kursregler = inbetalning av avgiften på Austurs BG LÄS MER I KALENDERN


Om Ellen:

Jag kombinerar hästar och ridning med avsuttna mindfulnessövningar samt övningar med inspiration från Centrerad Ridning.

Som instruktör försöker jag vara nyfiken och ha ett öppet sinne. Jag tror att du som rider lär dig bäst genom att få prova själv, våga ”göra fel” ibland och vara nyfiken på processen. Det blir inga misstag bara lärdomar. Det ska vara kul att rida!

Alla avsuttna övningar vi gör är frivilliga och du deltar så mycket du känner dig bekväm med. Det är ingen direkt fysisk träning utan då ligger fokus på att öva medveten närvaro. Det behövs inga förkunskaper utan jag vägleder hela tiden. Läs gärna mer på min hemsida www.ellenbood.n.nu


”Give yourself permission to allow this moment to be exactly as it is, and allow yourself to be exactly as you are.” Jon Kaba

28-29 oktober, Ersta konferens Stockholm

SIFs Forum 65+

Alla SIFs lokalföreningar hälsas välkomna till Forum 65+, som är en konferens med fokus på målgruppen 65+.


Forum 65+ anordnas inom ramen för ett Riksidrotts-förbundsprojekt som syftar till att vi alla ska idrotta och hålla oss i rörelse så länge som möjligt. Livslångt idrottande är ett av målen i bårde RFs strategi 2025 och i SIFs strategi 2025.

LÄS MER!

MINNESANTECKNINGAR

Träff 30 augusti 2023

Träff 24 maj 2023.


HUR VILL DU UTVECKLAS MED DIN HÄST?

Haffi Gisláson som mentor för vår lärgrupp

Gruppen hade ett digitaltmöte med Haffi Gisláson  15/3.


Mötet handlade om hur vi kan lägga upp lärgrupper kring träningsstegen med utgångspunkt i hur var och en av oss vill utvecklas vidare med våra fina hästar. Lärgrupperna är ett kompetensutvecklingsforum där vi lär av varandra. (Riksidrottsförbundet stöttar ekonomisk på olika sätt)


Haffi kommer att vara vår mentor genom uppföljning av lärgruppernas samtal och arbete med en zoomträff ca 1 gång per månad. 

Alla Austur 65+ är varmt välkomna att haka på och bidra med sina erfarenheter och kompetenser kring hästlivet.


FUKTIONÄRSGRUPPER AUSTUR 65+

till varje Austur tävling. Aktuella kvarvarande datum är:

KM 16 september 2023

Vill Du ha kontakt med 65+ gruppen - skriv ett meddelande i formuläret nedan!

 
 
 
 

FÖRSLAG PÅ KOMMANDE AKTIVITETER


Ellen Bood: förslag 23/9, 21/10, 11/11 (lördagar)

Emma Wahlén (Lärbro) ca 1 ggr/mån

Eva Pettersson: genomgång av Feldenkraisövningar. Plats: Kauparve 12/7, 9/8 och 6/9 kl. 10.00– 13.00. Ta med lunch så fikar vi gemensamt i slutet.

Studiebesök hos Ponnyexpressen i Hellvi.