Nyfiken på de som sitter i styrelsen?

Zenita Strandänger

ordförande, ansvarig: ovalbaneprojektet


Zenita Strandänger heter jag och är ordförande för Austur. Hästar har jag alltid haft extra kärlek till och ridit som barn.


Sedan gick åren men 1999 köpte jag min första Islandshäst. För närvarande har jag 2 st, en äldre (Tyr) och en ungdom (Alfadraumur). Jag bor och har mina hästar på Själsö.

Austur är en härlig klubb med engagerade medlemmar och härliga humör. Det gör att jag gärna lägger den tid jag kan och just nu speciellt för att en Ovalbana ska bli verklighet i framtiden.

Gillar att rida lektioner och lära mig mer. Varje gång inser jag dock att ”oj vad lite jag kan”, med då finns det finns ännu mer att lära sig.

Marguerite Strandsten

vice ordförande, ansvarig: 65+


Mitt namn är Marguerite och jag flyttade till Gotland 1997.
I hela mitt liv har det funnits hästar och jag har tävlat hoppning, fälttävlan och dressyr på stor häst.

2007 kom den första Islandshästen in i mitt liv och sen har jag fortsatt med den rasen. För närvarande har jag Solfagur från Engården (6 år), som jag hoppas mycket på och Silfri från Nors (9år), som fick två skador två år efter sig så vi får se hur det blir framöver.

Har en liten gård i Lau där det också bor en hund och fyra katter.

(På fotot är det Prins från Storsudret som numera bor hos Lisa Raufi.)

Lotta Molund-Löfgren

kassör, ansvarig: Tävling


Lotta Molund-Löfgren heter jag.
Flyttade till Gotland 1988 och bor numer i Visby.

Köpte min första Islänning 2005. Idag har jag 2 isisar - Eldlilja från Valbostrand (f.2010)och hennes dotter Eldstjarna från Gryningssol (f.2020). Jag är fritidsryttare och gillar bl a att arbeta från marken.

Mitt stora intresse i vår fina förening, förutom att hålla reda på ekonomin, är att anordna och utveckla våra tävlingar ihop med tävlingskommittén och våra medlemmar. Ser fram emot ett bra 2024.

Maria Smedberg

sekreterare, ansvarig: Medlem/PR, Fritid, Sponsring


Mitt namn är Maria Smedberg, född på ön, 38 år och bor tillsammans med min blivande make och våra två små barn i Viklau, på vår bondgård med 200 nötkreatur, tre hästar, två katter och en labrador.

Detta är min andra sväng i Austurs styrelse, satt för drygt 15 år sedan som sekreterare och ordförande. Köpte min första Islandshäst 2004 och sedan dess har det blivit ett par stycken genom åren. I mina ägo nu finns Vordögg från Ammor 12 år, Hvirfilvindur från Kauparve 10 år och barnens shettis Ebes Nike 13 år.

Jag älskar uteritter, att utvecklas på ridkurser eller att utmana mig själv med tävlingar. Min filosofi är en trygg, glad och allsidig häst som hänger med på alla tokigheter!

Therese Sjöberg

ledamot, ansvarig: Ungdom


Jag heter Therese, kommer ifrån Stockholm och har varit hästintresserad så långt jag kan minnas. Jag har gått många år på ridskola, varit medryttare, hängt i alla möjliga stall och tagit varenda chans att få vara nära hästar.

2016 flyttade jag med min familj till Gotland och strax efter det uppfyllde jag drömmen om en egen häst då Silfur Þerna töltade in i mitt liv. Nu har vi tre hästar hemma hos oss i Lye.

Austur har betytt mycket för mig, som "nyinflyttad" då jag genom föreningen har skaffat många fina vänner som jag umgås med, även utan häst. Därför tycker jag om att engagera mig och genomföra olika aktiviteter i Austur för att bidra till en aktiv förening med god stämning där alla är välkomna.

Cia Sten

ledamot, ansvarig: Avel


Jag heter Cia, är 55 år gammal och ska försöka hålla mig till kortversionen av mitt liv. Född och uppvuxen på ridskolan, som min pappa drev under många år.

Köpte första islandshästen 1983, men sen blev det halvblod och hoppning och fälttävlan . Drabbades väl av en 50-årskris och gick tillbaka till islandshästar igen. Har nu åtta islandshästar hemma på gården för mitt eget nöjes skull.

Förutom "vanliga"jobb har jag jobbat på ett par stuterier och på ridskolan "hemma". Bott några år i Dalarna där jag satt som ordförande i Hedemorabyggdens Ridklubb under en period.

Mitt motto när det gäller hästar är att "jag och hästen ska ha roligt tillsammans" .

Maria Lindström

suppleant, ansvarig: Medlem/PR, Fritid, Sponsring


Mer information kommer

Lisa Lindblad

suppleant, ansvarig: Utbildning


Jag heter Lisa Lindblad och är nyvald suppleant i styrelsen. Jag bor i Visby med min familj och har mina hästar i ett stall i Träkumla.


I stallet står just nu Dugur från Stenholmen, som jag haft i snart sju år, och Hektor från Hammarby, som jag delar med min yngste son Viggo. I sommar tar vi även hem våra två unghästar, Svartur från Rickebasta och Ragnar från Nors, från Fårö.

Både jag och Viggo gillar att träna och vi är flitiga kursdeltagare när tillfälle ges. Jag tävlar också gärna, både på Gotland och på fastlandet, i mån av tid. I somras blev jag distriktsmästare med Dugur för tredje gången och i höstas blev jag även klubbmästare (sport) tillsammans med Hektor (öppen klass, senior).