Årets Förtjänstfull medlem

2013 instiftades en årlig utmärkelse, som skall tillfalla en medlem. Utmärkelsen delas ut i samband med årsmötet påföljande år.

Vinnaren tilldelas från och med 2022 ett vandringspris i form av en gyllene häst!


"Utmärkelsen ska delas ut till en föreningsmedlem som på ett förtjänstfullt sätt genom sitt arbete eller engagemang har gjort en betydande insats för föreningen och medlemmarna".


Pristagaren utses av styrelsen, men det kommer att finnas möjlighet för medlemmarna att lämna förslag på kandidater och motivering till varför just den personen ska ha priset! 

2023 - Alva Raufi

Alva är en glad engagerad och inspirerande förebild, inte minst för klubbens alla ungdomar, som hon hjälper, peppar och coachar.

  

Under året har hon lett uteritter i Lau med övernattningar, jobbat före och efter tävlingar för att dessa ska kunna bli av samtidigt som hon själv varit med och tävlat.  


Under höstlovet var hon med och arrangerade en hösttävling i Lau och gör även underhållande inlägg på sociala medier som gör reklam för Islandshästens fantastiska egenskaper. 


Alva har en förmåga att få både ungdomar och gamla tanter att känna sig välkomna i klubben.  Med sin ungdomliga energi och glädje är hon en stor tillgång för klubben och en fantastisk förebild för våra yngre medlemmar.  

2022 - Tina Mårtensson 

Tina är en otroligt engagerad och aktiv medlem. Hon fixar och donar för att få till både det ena och det andra inför våra tävlingar - t ex arbetet med ovalbanan i Fleringe och sekretariatsboden.

Hon var även sammanhållande i kommittén kring föreningens 30-års jubiléum.


Hon har många kompetenser, som föreningen behöver och bemöter sin omgivning på ett ödmjukt och respektfullt sätt. Ställer upp i alla väder, är skicklig ryttare och har ett brinnande intresse för islandshästen.


Tina är en utmärkt förtjänstfull medlem 2022 och mer därtill.

2021 - Therese Sonehag 

Therese är en engagerad person som varit aktiv i Austurs styrelse i flera år.

Nu ör hon en driven projektledare för Ovalbane Projektet och verksam i tävlingskommittén. Therese bjuder in för diskussion och bidrar med fakta och en briljant kompetens.

  

Hon har även bidragit stort till SIF i Fritidskommittén för att lyfta kompetensen i Allemansrätten för stora som små. Therese är en eldsjäl som är värd att hyllas.

2020 - Arbetsgruppen för Sverigeritten 2020

Ett stort engagemang från planering till genomförande av de sju Gotlandsetapperna i Sverigeritten, vilket ledde till att Austurs medlemmar kunde rida ihop flest kilometer av alla föreningar i Sverige. Detta gav slutligen Austur vinsten i Sverigerittsutmaningen!  


Ett särskilt hedersomnämnade till Ingrid Wahlén som tagit stort ansvar i såväl planering som utförande, hållit i trådar, motiverat andra till deltagande och själv deltagit.

2019 - Lisa Raufi

Hon har under året svarat för ett kursutbud som vänt sig till både barn och vuxna.


Barnridlägret -som hon arrangerade till förmån för Austus Lag-SM ungdomar- var både proffsigt, roligt och lärorikt.


Hon ansvarade även för två av föreningens tävlingar i trail & distans.

2018 - Anders Andersson

Han är klubbens ”handy man” och verkar mycket i det dolda. Han har många strängar på sin lyra och fixar allt från sladdar & snickeri till grovarbete vid ovalbane tävlingarna.


Under hösten har han även varit en av stöttepelarna kring ungdoms aktiviteterna.


Behöver något ordnas – Det fixar Anders!

2017 - Sara Lundberg

Sara lyckades engagera ungdomarna att bilda ett lag till Lag-SM, och som tränare var hon en bidragande orsak till deras fina fjärdeplacering.


Hon har också mycket goda ridkunskaper som hon delat med sig till många medlemmar på ett proffsigt och pedagogiskt sätt.

2016 - Lotta Molund-Löfgren

Lotta är en av föreningens verkliga eldsjälar - en omtyckt person och vän med sin energi och hjälpsamma sätt.


Hon har -förutom att under många år inneha den viktiga posten som kassör- strävat efter att utveckla våra ovalbanetävlingar, vilka är både trivsamma och välorganiserade.


Utan Lotta - ingen tävling!

2015 - Nathalie Althin-Gudinge

Nathalie har som ungdomsansvarig gjort en fantastisk insats genom att inspirera och ansvara för våra ungdomars deltagande i Lag-SM 2015

2014 - Ingrid Wahlén

Ingrid håller Austurs webbsida uppdaterad, levande och intressant. Ett stort arbete som kräver både tid och engagemang, som klubben vill rikta sitt stora tack för.

2013 - Ulla Andersson

Under många år har Ulla generöst öppnat sitt hem och sin gård,så att Austurs medlemmar kan få möjligheten att tävla på ovalbanan.