In Memoriam

Till minne av ridkamrater, som inte längre finns hos oss.....

JOHANNA FALK
8 oktober 2002 - 1 april 2019

Vi har nåtts av det ofattbart sorgliga beskedet att Johanna inte längre finns med oss. Våra tankar går till hennes familj, farmor Ulla i Fleringe och alla vänner.


"När blomma bryts"
När en blomma bryts av

i sin vackraste blom
då blir marken så trist,
och så fruktansvärt tom…
Men kanske ändå

att det någonstans finns
en äng eller undangömd skreva,
dit blommor som brutits
för tidigt får komma
och fortsätta andas och dofta

 och blomma och leva…

 

              -Atle Burman- ur boken "En källa av ljus"


"When nothing goes right, go left"

 

"Happiness can be found even in the darkest of times,

if one only remembers to turn on the light."  -J.K. Rowling-

TINA NISKA

15 november 1979 -

22 februari 2018

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Tina kl 05.35 på morgonen den 22 februari förlorade kampen mot cancern.


Tina hade ett mångårigt hästintresse, men det var bara några år sedan hon hittade in i islandshäst världen. Därefter blev hon medlem i Austur och även suppleant i styrelsen.

 
Hösten 2017 förverkligade hon drömmen om en egen islandshäst -Silfur þerna från Alverliden "Tärna". Tyvärr blev deras tid tillsammans alltför kort. Våra tankar går till maken Robert och barnen.


En sadel är tom - en sprallig, positiv och omtänksam vän och ridkamrat har lämnat oss alldeles för tidigt - Siv gutt Tina, vi saknar dig!

KERSTIN WALLER
2 februari 1950 - 23 juli 2016

Vi har nåtts av beskedet att Kerstin har gått bort efter en tids sjukdom. Hon avled stilla på sjukhus kl 02.30 den 23 juli.


För ganska precis 1 år sedan förverkligade Kerstin sin gamla ungdomsdröm och köpte sin första egna häst. På bilden -som är tagen på Austurs hösttävling i augusti 2015- syns Kerstin tillsammans med sin ögonsten Mánadis från Bergstorp.


En sadel är tom - en glad och positiv vän och ridkamrat har lämnat oss alldeles för tidigt - R.I.P Kerstin, du fattas oss!!

GUNILLA WERLING 
30 april 1940 - 11 april 2013

Gunilla avled på kvällen den 11 april i sviterna av den bröstcancer hon drabbades av 1991. Hon kämpade tappert det sista året och var trots tidvis svåra smärtor vid konstant gott humör och var positiv ända in i det sista. Till slut blev dock sjukdomen henne övermäktig. /Per Werling.


En mycket uppskattad vän & ridkamrat har lämnat oss alldeles för tidigt. Det är så här jag vill minnas Gunilla - på Vakas rygg på en av Fårös sandstränder! Bilden är tagen 2010 på stranden vid Norsta Aurar.

/Ingrid Wahlén


I samband med begravningen i Fårö kyrka den 7 maj deltog några ekipage från Austur och bildade hedersvakt. Bland hästarna fanns Gunillas tre egna hästar -Vaka (med tom sadel), Dreyri & Faxi- som följde med bilen i början av Gunillas sista resa.

BENGT PETTERSSON
7 juli 1942 - 4 juni 2004

Första gången jag träffade Bengt var när han tillsammans med Ingalill kom för att se på mina hästar. Då hade Ingalill blivit ”hästbiten” och Bengt stöttade det intresset. Det var hästköp på gång. Han blev mycket förtjust i min Tófa, som inte var till salu, men de hittade sen Fenja och så småningom Ari och Roddan.


Jag fick i alla fall höra hur en bra häst ska se ut, för Bengt pratade mycket och delade gärna med sig av sina synpunkter. Han hade ett säkert öga för hästens proportioner och benens vinklar.


Islandshästen fick en stor supporter i Bengt och han deltog med sin Ari i ridkurser och tävlingar som Austur Islandshästklubb arrangerade. Bengt och Ari utvecklades hela tiden och hittade fram till tölten, men Bengt ville aldrig pressa Ari för hårt. Han var en sann hästvän. Även när krafterna avtog på grund av sjukdom var hästarna och ridningen viktiga för Bengt.


Det var alltid roligt när Bengt var med för han bjöd på sig själv och hade mycket att diskutera. Sista gången vi möttes var på invigningen av Kaupre Ridsportaffär. ”Vi ses”, sa Bengt då. Det blev inte så.......


Bengts kamp är över och tankarna går till Ingalill och sönerna i den här svåra tiden.

/Ingrid Jacobsson