Utbildning
Har du önskemål om kurser/clinics eller förslag på instruktörer som Du tycker att vi ska försöka få hit, så är du välkommen att kontakta Lisa Lindblad.
Vill Du arrangera en ridkurs? Alla medlemmar är välkomna att arrangera kurser, men för att kursen ska gå i Austurs regi -vilket innebär att föreningen tar den ekonomiska "risken"- måste man först ha kontaktat föreningens kassör och presenterat en kursbudget.
Läs mer i "Lathund för kursansvariga"
När kurser går i Austurs regi har ungdomarna kursrabatt, och alla deltagare omfattas av en kollektiv olycksfallsförsäkring som gäller även under resan till och från kursen. OBS! Försäkringen gäller endast ryttaren - inte häst eller fordon.
Efter att SIF anslöts till Riksidrottsförbundet (RF), så kommer vi samarbeta med RF´s utbildningsförbund RF-SISU Gotland.
Utdrag ur belastningsregistret
Alla som "arbetar" med barn i föreningens verksamhet måste presentera utdrag ur belastningsregistret.
Gör såhär!
- Logga in med bank-id på Polisens hemsida
- begär ett utdrag för "Arbete med barn i annan verksamhet än skola & barnomsorg".
- När du fått ditt utdrag med posten fotar du det och mailar till sekreterare@austur.org.
- Utdraget gäller 1 år.
Liveclinic med Eyulfur Isólfson
Inspelning från en mycket bra clinic (ca 54 minuter) på Hippolog-programet på Wången. Handlar om markarbete, hanteringen av den unga hästen och lite handhästridning. SE DEN!
Lärgrupper hos RF-SISU
En lärgrupp är en mindre grupp med människor som regelbundet träffas för att tillsammans samtala kring ett visst ämne - ungefär som en "studiecirkel".
Ju fler lärgrupper vi har desto mer hjälp kan vi få från SISU i form av gratis lån av lokaler, hjälp med material och eventuella omkostnader för att ta hit föreläsare. LÄS MER!
HästSverige förklarar kunnande och vetenskap på ett begripligt sätt.
Ansvariga för sidan är Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).
Här finns "ALLT" om hästar, hästhållning och en del nya forskrningsresultat. Innehållet på sidan utgör inte rådgivning och SLU, SVA eller artikelförfattarna är inte ansvariga för tillämpning i enskilda fall av de metoder, rön eller liknande som publiceras på sidan.
Foderskola i 10 delar - innehåller bland annat en bra del om hullbedömning.
Reportage om några av hästsveriges profiler bl a Eyolfur Ísolfsson (professor i isländsk ridkonst), Louise Lindberg, Magnús Skúlason och Thórvaldur Árnasson (BLUP:ens "pappa")
Testa dina hästkunskaper
Här -på Svenska Ridsportförbundets Hästkunskapssajt- kan du på ett roligt sätt testa dina kunskaper om bland annat hästens exteriör. Vet du var de olika delarna på hästen sitter, vad musklerna kallas och hur hästen fodersmältning fungerar?
Hippocampus dagen 2023
"En dag om hästforskning - från betäckning till unghäst"
Föreläsningarna finns tillgängliga att se i efterhand via SLU:s streamingsite play.SLU.se.