KOMMANDE AKTIVITETER

Alla aktiviteter som är helt i Austurs regi står i rutor med vit bakgrund - alla andra i ruta med beige färg!


SIFs medlemsförsäkring täcker enbart aktiviteter som anslagits på Austurs hemsida och alltså är arrangerade av Austur, annan lokalklubb inom SIF eller examinerad instruktör.


Austurs UNGDOMSRABATT på kurser gäller enbart kurser arrangerade av Austur och endast HUVUDMEDLEM i AUSTUR. Ungdomsrabatten är 25%, dock högst 450 kr. Ingen rabatt på kurser som riktar sig till enbart ungdomar.

Anmälan till Austurs kurser & tävlingar är bindande. Sista anmälnings & inbetalningsdag för kursavgift är ca 1½ månad innan kursdatum.


Anmälningsavgiften ska vara BOKFÖRD PÅ AUSTURS PG för att man ska bli uppsatt som anmäld och vara säker på en plats!


OBS! När du betalar in på klubbens PG - glöm inte bort att ange vad betalningen gäller.


Du som INTE ÄR MEDLEM får delta på kurs endast i mån av plats.

Välkommen på träning för Ulrika Wendéus!

Möjlighet att rida regelbundet (eller enstaka lektioner) för samma instruktör mot kortsiktiga och långsiktiga mål.

Ulrika är ridinstruktör, C-tränare, nationell domare med 40-års erfarenhet av islandshästar, erfaren tävlingsryttare och åtta år i landslaget med meriter på SM och NM. Ulrika är även erfaren ponny- och storhästinstruktör.

Lektion efter önskemål/behov, markarbete, genomridning av häst eller coachning för tävling. Oftast norröver ena dagen och neråt Stånga andra dagen.

***

AUGUSTI: 15-16/8 Enstaka platser (lördag - Kauparve/Endre och söndag - Stånga)

SEPTEMBER: 18/9 (Ambulerande Visby och norrut), 20/9, (Stånga/el. ridhus m omnejd)

OKTOBER: 9/10 (Ambulerande Visby och norrut), 11/10 (Stånga/el. ridhus m omnejd)

NOVEMBER: prel. 13-15/11


Prisexempel inkl. moms:

Enstaka lektion: 45 min 650:-, 30 min 500:- (resa över milen, 25:-/mil)

Kursdag med 2x30 min=950:- (inkl. resa)

Kontakta Ulrika i PM alt. SMS: 070-4414065 för frågor eller intresseanmälan.

10 AUGUSTI

UPPFÖLJNINGSMÖTE SVERIGERITTEN 2020

I första hand för de som var etappansvariga, deltagande ryttare och de som var med på planeringsstadiet.


Vad fungerade bra eller mindre bra, alternativa ridetapper, fordons/transport logistik, vad kan vi tänka på inför en eventuell uppföljning om något/några år osv.


TID: kl 14.00 

PLATS: Cafe Norrgatt i Visby

22 AUGUSTI

Kurs i klickerträning för häst med Malin Schön på Hallgårds i Östergarn

Ansvarig: Gunilla Sundberg


Intrinzen kan ses som funktionell träning för hästen, som på samma gång fungerar som relationsförstärkande för dig och din häst. Med belöningsbaserad träning lär vi oss att med hjälp av klicker och godis hitta sätt att stärka hästen för hållbarhet på ett sätt som är roligt för både häst och ryttare, utan dominans.


Vi börjar med att lära oss att kunna belöna med godis utan att hästen blir ett ”godismonster”. Intrinzen och belöningsbaserad träning är mycket vad man gör den till och användbar på många olika sätt; som rehabilitering, uppbyggnad, roligt alternativ eller komplement eller en ny öppning i relationen med hästen. Din fantasi sätter gränserna. Träningen kan användas både som markträning och i ridning och går utmärkt att blanda med traditionell träning.


Hör mer på Islandspoddens adventskalender lucka 23 där Malin berättar om sitt arbete med klickerträning och olika hästar. Det finns också filmavsnitt på www.töltridning.com.


UPPLÄGG: Ett pass där två hästar är med samtidigt och ett pass där man är själv med sin häst.

ANTAL: Max 8 hästar/dag - obegränsat antal fotfolk.
PLATS: Hallgårds i Östergarn

PRIS: 900 kr per dag för dig med häst (675 kr/ungdom). Fotfolk 100kr/vuxen (75 kr/ungdom)


ANMÄLAN: Avgiften ska betalas in på Austurs BG eller via Swish. Glöm inte bort att ange vad inbetalningen gäller och vilken dag du vill delta. För att räknas som anmäld och vara garanterad en kursplats ska minst anmälningsavgiften (=500kr) vara bokförd på Austurs konto. innan man räknas som anmäld. Resterande kursavgift ska vara inbetald innan kursstart.


ANMÄLDA MED HÄST: 1.Irene Andersson 2.Helena Duveborg 3.Ulrika Sundberg 4.Gunilla Sundberg 5:Nina Morge 6.Karin Ruger 7.Camilla Jåfs 8.Annika Hedberg FULLT


FOTFOLK: 1.Hedda Jåfs (u) 2.Christina Rohdin-Alm 3.Yvonne Gabrielsson 4.Ingrid Jacobsson, 5.Marie Högberg 6.Ann-Chatrine Redin 7.Lola Hågebrand (ej medlem) 8.Anneli Sandell (ej medlem)

4-5-6 SEPTEMBER

Ridweekend på Fårö


Ansvariga: Ingrid Wahlén webmaster@austur.org (boende) & Hanna Blomberg (mat)


Vi bor i fem-bädds stugor på Sudersand. Hästarna får bo i småhagar i en skogsdunge intill stugorna.  På lördag kväll äter vi 3-rätters middag på Vinor. Det finns i dagsläget plats för 12 personer med häst och 3 fotfolk.


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld ska anmälningsavgiften=500kr/person vara bokförd på Austurs BG. För att delta MÅSTE man vara medlem i Austur.


OBS! Vi siktar på att kunna genomföra helgen, men pga covid-19 måste vi kanske tänka om vad gäller hur många vi bor i varje stuga. Tre stugor är bokade i dagsläget, men det går att lägga till fler. Återkommer med mer info! /Ingrid (2/7)


PRIS: Priset/person är ännu inte klart. Gissningsvis mellan 1 200-1500 kr/person, beroende  på hur många vi kan bo i varje stuga.


ANMÄLD MED HÄST: 1.Ingrid Wahlén 2.Ani Stenqvist 3.Klara Winarve 4.Alva Stenqvist 5.Hanna Blomberg-Olsson 6.Cia Sten 7.Sandra Rudolfsson 

ANMÄLD UTAN HÄST: 1.Kent Karlsson 2.Göran Winarve

12-13 SEPTEMBER

Helgläger i centrerad ridning med Pia Paulsén-Hawee i Lau


Kursansvarig: Nina Morge & Lisa Raufi


Helg läger i Lau hos Lisa Raufi.

PRIS: 2000kr/ekipage och då ingår två kursdagar, teori samt mat och logi. Antal platser är åtta.


För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska mins anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG, Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.

Frågor besvaras av Nina Morge på 070-511 45 90 eller Lisa Raufi 0736-510 514


ANMÄLDA: 1. Nina Morge 2.Therese Sonehag 3.Lisa Raufi 4.Marguerite Strandsten 5.Zenita Strandänger 6.Irene Andersson 7. Ingrid Jacobsson/Annika Hedberg 8.Marie Flemström FULLT

Lördag 19 SEPTEMBER

Dressyrinriktad kurs med Ulrika Wendéus

Ansvarig: Therese Sonehag


DRESSYRINRIKTAD kurs med fokus på rörelser som ingår i program.

Hur tränar man dem? Hur ska det kännas? Hur rider man program? Vad ska man tänka på när man sätter samman ett dressyrprogram? Varför dressyrövningar? Hur använder vi dem i vår övriga ridning? Skiljer det sig åt jämfört med annan ridning som vi håller på med?

 – Vi tittar på rörelser, program, bedömning samt tränar i praktiken.

– Grunden för det vi vill uppnå med våra hästar är förhoppningsvis densamma oavsett inriktning: Vi vill rida/arbeta våra hästar på ett hälsosamt sätt så att de håller i längden och kan utföra det vi begär av dem på ett optimalt sätt. Om det sedan är att rida i skogen, på bana, rida gångarter, trail eller något annat så vill vi alltid ha en lösgjord, smidig häst som kan balansera sig och förstår de hjälper vi ger den. Detta och frågeställningarna kring dressyr specifikt, kommer vi att fördjupa oss i under kursens teori och praktik. Kursen följs upp med möjlighet att få digital feedback på ett inspelat dressyrprogram, samt i oktober dressyrtävling. Separat inskick/anmälan till båda dessa uppföljningar.

 

ULRIKA WENDÈUS har själv tävlat dressyr framgångsrikt under många år på SM och NM, då dressyren fortfarande hade en funktion som kombinationsgren. Ulrika är även utbildad TiH-instruktör (Tölt in Harmony), och har också tävlat dressyr med ponny och häst t.o.m. MSV (medelsvår, läs mer på dressyrprogram.se). I domaruppdraget ingår även bedömning av dressyr de få gånger grenen fortfarande dyker upp i tävlingssammanhang.

 

UPPLÄGG: En individuell lektion och en delad där man också rider eget program. Teori ingår i kursen. Ingår gör också möjlighet till digital feedback på inspelat dressyrprogram, inför eventuell dressyrtävling eller bara för tränings skull.


ANTAL: max antal deltagare 12 st.

PLATS: Återkommer om plats men någonstans mitt på ön/söderut typ Stånga, Havdhem eller Dalhem.

PRIS: 1200 kr/ekipage (900kr kr med ungdomsrabatt).


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska mins anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG, Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.


ANMÄLDA: 1 Frida Bladh 2.Pia Bergman 3.Therese Sonehag 4.Lisa Lindblad 5.Therese Sjöberg

26 SEPTEMBER

Preliminärt: Tävling i Trail & Distans 

10 OKTOBER

Hösttävling på ovalbanan i Fleringe.

11 OKTOBER

Preliminärt: Tävling i Dressyr

21-25 OKTOBER

Ridkurs med tävlingsinriktning för Peter Häggberg i Fleringe 

Ansvarig: Gunilla Sterner


VEM ÄR PETER? Han är Instruktör sedan närmare 40 år tillbaka, internationell FEIFdomare och en av pionjärerna inom islandshästvärlden. Han , har verkat som avelsdomare, internationell sportdomare i 35 år, samt som landslagsryttare i många år och är flerfaldig svensk och nordisk mästare. Ta del av hans långvariga och gedigna erfarenhet för att förbättra och utveckla din tävlingsprestation

 

Peter har lång och bred erfarenhet av att ta fram många olika typer av hästar. Han finner sin motivation i att kunna bidra med att instruera, coacha och lyfta ekipage på olika nivåer. Att i en långsiktig process, med positiv fokusering på styrkor och möjligheter i varje ekipage, få bidra till framgång. Det är det som gör det roligt och ger positiv energi tillbaka.

UPPLÄGG ALTERNATIV A: Du lämnar din häst i Fleringe hos Ulla, och Peter rider den tre pass under tre dagar. Teori på fredagskvällen, två ridpass på lördag och ett på söndag. Privatlektioner ca 30 minuter/lektion. Övernattning för  deltagare kan ordnas.

 

UPPLÄGG ALTERNATIV B: Teori på fredagskvällen, två ridpass på lördag och ett på söndag. Privatlektioner ca 30 minuter/lektion. Övernattning för  deltagare kan ordnas.


MAX 10 DELTAGARE.

OBS! Ryttare som vill delta enligt alternativ A kommer att ha förtur. Ryttare enligt alternativ B endast i mån av plats.


PRIS ALTERNATIV A: ca 3500 kr/ekipage (ca 3 050kr/ungdom).

PRIS ALTERNATIV B: ca 2500kr/ekipage (ca 2 050kr/ungdom)

I händelse av dåligt väder kommer vi att hyra in oss i ridhus under helgen - då tillkommer även ridhusavgift.


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska minst anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG. Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.


ANMÄLDA: 1.Gunilla Sterner 2.Ulla Andersson 3.Janina Rolfart 4.Klara Rolfart 5.Ulla Sköldstam 6.Linda Blixt 7.Marguerite Strandsten 8.Frida Bladh 9.Idunn Sutare (u) 10. Alva Raufi(u) FULLT

RESERV: 

v45:  4-8 NOVEMBER

Ridkurs med Johann Þór Friðgeirsson i Lau.


Ansvarig: Lisa Raufi


Upplägget blir som tidigare - Du lämnar din häst i Lau och Johann rider den tre pass under tre dagar. Därefter teori på fredagskvällen, två ridpass på lördag och ett på söndag. Privatlektioner ca 30 minuter/lektion.

PRIS: Ännu inte fastställt. MAX 8 DELTAGARE. 


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska minst anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG, Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.


ANMÄLDA: 1.Marguerite Strandsten 2.Elin Heras-Sjöberg (u) 3.Ingrid Wahlén 4.Lisa Raufi 5.Irene Andersson 6.IngaLill Karlsson 7.Ingrid Jacobsson 8.Lisa Coudec FULLT

RESERV: