KOMMANDE AKTIVITETER

Alla aktiviteter som är i Austurs regi står i rutor med vit bakgrund - alla andra i ruta med beige färg!


SIFs medlemsförsäkring täcker enbart aktiviteter som anslagits på Austurs hemsida och alltså är arrangerade av Austur eller annan av SIFs lokalföreningar  eller av SIF.


Austurs UNGDOMSRABATT på kurser gäller enbart kurser arrangerade av Austur och endast HUVUDMEDLEM i AUSTUR. Ungdomsrabatten är 25%, dock högst 450 kr. Ingen rabatt på kurser som riktar sig till enbart ungdomar.

Anmälan till Austurs kurser & tävlingar är bindande. Sista anmälnings & inbetalningsdag för kursavgift är ca 1½ månad innan kursdatum.


Anmälningsavgiften ska vara BOKFÖRD PÅ AUSTURS PG för att man ska bli uppsatt som anmäld och vara säker på en plats!


OBS! När du betalar in på klubbens PG - glöm inte bort att ange vad betalningen gäller.

10-11-12-13 JULI

Ridlektioner med Ulrika Wendéus


Fredag 10 juli privatlektioner ambulerande
Lördag 11 juli privatlektioner alt kursdag norr om Visby PM för info
Söndag 12 juli Kursdag Stånga gropen, 3 platser kvar
Måndag 13 juli privatlektioner ambulerande


Pris (inkl moms) & bokning
Kursplats med 2x30 min=950:- (inkl resa)
Enstaka lektion: 45 min 650:-, eller 30 min 500:- (ev resa över milen, 25:-/mil)
Kontakta Ulrika i PM alt. SMS: 0704414065 för frågor eller anmälan.

3-5 JULI

Hästhelg med Jenny Göransson & Annie Nordqvist i Stånga


Ridlektioner och markarbete. Läs mer i Austur Köp-Byt-Sälj gruppen på FB.


Ansvarig: Therese Sjöberg 0706-8007221

17 JULI

Tävlingsinriktade lektioner med Peter Häggberg i Fleringe


Ansvarig: Gunilla Sterner


Vi har tillgång till både ovalbana och ridbana.

Peter Häggberg är nationell och internationell domare och dömer på Nordiska Mästerskapen i sommar. Han är också erfaren tävlingsryttare och avelsvisare. 


ANTAL: 10-12 lektioner.
PRIS: 750 kr för en privatlektion på 45 minuter. (Ungdomar 560kr/lektion)

Sista anmälningsdag 17 juni.

ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska minst anmälningsavgiften =500kr vara bokförd på Austurs BG. Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande avgift ska vara betald i god tid innan kursstart.


ANMÄLDA: 1..Lisa Lindblad 2.Linda Blixt 3.Alva Raufi (u) 4. Vera Morge (u)5.Fia Lundberg 6.Therese Sjöberg 7.Elin Sjöberg (u) 8.Karin Shaw 9.Margurite Strandsten 10.Pia Bergman 11.Pia Bergman 12.Lisa Lindblad

18 JULI

DM Gotland i Fleringe


DOMARE: Ann Kruse & Peter Häggberg

För deltagande krävs medlemskap i lokalförening med säte på Gotland. Endast huvudmedlem kan bli DM-mästare. KLASSER: Senior/YoungRider & Junior. Man är junior till och med det år man fyller 15 år.

ANMÄLNINGSAVGIFT: Senior 300kr, Young Rider 150kr och Junior 100kr. GRENAVGIFT: 100kr/gren. Anmälan på www.icesale.se.


REGLER: Man deltar i både T8 och V5. De fem ekipagen i respektive åldersklass (S/YR och J) med högst snitt när man räknar ihop poängen i T8 & V5 gör upp om DM-titeln i finalridning. Finalen rids som V5 med skillnad att poängen för tölt räknas dubbelt.

OBS! I händelse av extrem värme kommer eventuell finalridning att utgå - detta bestäms på ryttarmötet innan tävlingsstart. Ryttarlicens behövs INTE.


Vi kommer att försöka göra tävlingen så "corona-safe" som möjligt, så startfältet kan komma att bli uppdelat ungefär som på vårtävlingen.

OBS! MÄNGDRABATT: För häst nummer två och därutöver betalar du halv anmälningsavgift. Du som vill delta på mer än en häst mailar alla uppgifter om häst nummer två till webmaster@austur.org så läggs det ekipaget in manuellt.

Sista anmälningsdag 11/7. Därefter anmälan till förhöjd avgift. Tävlingen stängs för efteranmälan tisdag 14/7. 

19 JULI

Ridlektioner med Peter Häggberg i Fleringe


Ansvarig: Gunilla Sterner


Peter Häggberg är nationell och internationell domare och dömer på Nordiska Mästerskapen i sommar. Han är också erfaren tävlingsryttare och avelsvisare. 
ANTAL: 10 lektioner.
PRIS: 750 kr för en privatlektion på 45 minuter. (Ungdomar 560 kr/lektion)

Det går fortfarande bra att anmäla sig..


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska minst anmälningsavgiften =500kr vara bokförd på Austurs BG. Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande avgift ska vara betald i god tid innan kursstart.


ANMÄLDA: 1.Linda Blixt 2.Gunilla Sterner 3.Gunilla Sterner 4.Janina Rolfart 5.Clara Rolfart 6.Ulla Andersson 7.Karin Ruger

22-23 AUGUSTI

2st Endagskurser i klickerträning för häst med Malin Schön 


Ansvarig: Gunilla Sundberg


Intrinzen kan ses som funktionell träning för hästen, som på samma gång fungerar som relationsförstärkande för dig och din häst. Med belöningsbaserad träning lär vi oss att med hjälp av klicker och godis hitta sätt att stärka hästen för hållbarhet på ett sätt som är roligt för både häst och ryttare, utan dominans.


Vi börjar med att lära oss att kunna belöna med godis utan att hästen blir ett ”godismonster”. Intrinzen och belöningsbaserad träning är mycket vad man gör den till och användbar på många olika sätt; som rehabilitering, uppbyggnad, roligt alternativ eller komplement eller en ny öppning i relationen med hästen. Din fantasi sätter gränserna. Träningen kan användas både som markträning och i ridning och går utmärkt att blanda med traditionell träning.


Hör mer på Islandspoddens adventskalender lucka 23 där Malin berättar om sitt arbete med klickerträning och olika hästar. Det finns också filmavsnitt på www.töltridning.com.


UPPLÄGG: Ett pass där två hästar är med samtidigt och ett pass där man är själv med sin häst.

ANTAL: Max 8 hästar/dag - obegränsat antal fotfolk.
PLATS: Dag 1 kommer att vara på Hallgårds i Östergarn, dag 2 i Dalhem.

PRIS: 900 kr per dag för dig med häst (675 kr/ungdom). Fotfolk 100kr/vuxen (75 kr/ungdom)


ANMÄLAN: Avgiften ska betalas in på Austurs BG eller via Swish. Glöm inte bort att ange vad inbetalningen gäller och vilken dag du vill delta. För att räknas som anmäld och vara garanterad en kursplats ska minst anmälningsavgiften (=500kr) vara bokförd på Austurs konto. innan man räknas som anmäld. Resterande kursavgift ska vara inbetald innan kursstart.


KURSDAG 1 22/8 PÅ HALLGÅRDS I ÖSTERGARN

ANMÄLDA MED HÄST: 1.Irene Andersson 2.Helena Duveborg 3.Ulrika Sundberg 4.Gunilla Sundberg 5:Nina Morge 6.Karin Ruger
FOTFOLK: 1.Camilla Jåfs 2.Hedda Jåfs (u) 3.Christina Rohdin-Alm 4.Yvonne Gabrielsson 5.Ingrid Jacobsson


KURSDAG 2 23/8 I DALHEM

ANMÄLDA MED HÄST:
FOTFOLK: 1.Marie Högberg

4-5-6 SEPTEMBER

Ridweekend på Fårö


Ansvariga: Ingrid Wahlén webmaster@austur.org (boende) & Hanna Blomberg (mat)


Vi bor i fem-bädds stugor på Sudersand. Hästarna får bo i småhagar i en skogsdunge intill stugorna.  På lördag kväll äter vi 3-rätters middag på Vinor. Det finns i dagsläget plats för 12 personer med häst och 3 fotfolk.


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld ska anmälningsavgiften=500kr/person vara bokförd på Austurs BG. För att delta MÅSTE man vara medlem i Austur.


OBS! Vi siktar på att kunna genomföra helgen, men pga covid-19 måste vi kanske tänka om vad gäller hur många vi bor i varje stuga. Tre stugor är bokade i dagsläget, men det går att lägga till fler. Återkommer med mer info! /Ingrid (2/7)


PRIS: Priset/person är ännu inte klart. Gissningsvis mellan 1 200-1500 kr/person, beroende  på hur många vi kan bo i varje stuga.


ANMÄLD MED HÄST: 1.Ingrid Wahlén

ANMÄLD UTAN HÄST: 

16-17 SEPTEMBER

Helgläger i centrerad ridning med Pia Paulsén-Hawee i Lau


Kursansvarig: Nina Morge & Lisa Raufi


Helg läger i Lau hos Lisa Raufi.

PRIS: 2000kr/ekipage och då ingår två kursdagar, teori samt mat och logi. Antal platser är åtta.

För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska mins anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG, Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.

Frågor besvaras av Nina Morge på 070-511 45 90 eller Lisa Raufi 0736-510 514


ANMÄLDA: 1. Nina Morge 2.Therese Sonehag 3.Lisa Raufi 4.Marguerite Strandsten 5.Zenita Strandänger 6.Irene Andersson 7. Ingrid Jacobsson Annika Hedberg Ingrid Jacobsson 8.Marie Flemström

19-20 SEPTEMBER

Preliminärt: Dressyrkurs för Ulrika Wendéus

Ansvarig: Therese Sonehag

26 SEPTEMBER

Preliminärt: Tävling i tTrail & Distans 

10 OKTOBER

Hösttävling på ovalbanan i Fleringe.

11 OKTOBER

Preliminärt: Tävling i Dressyr

v45:  4-8 NOVEMBER

Ridkurs med Johann Þór Friðgeirsson i Lau.


Ansvarig: Lisa Raufi


Upplägget blir som tidigare - Du lämnar din häst i Lau och Johann rider den tre pass under tre dagar. Därefter teori på fredagskvällen, två ridpass på lördag och ett på söndag. Privatlektioner ca 30 minuter/lektion.

PRIS: Ännu inte fastställt. MAX 8 DELTAGARE. 


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska minst anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG, Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.


ANMÄLDA: 1.Linda Blixt 2.Elin Heras-Sjöberg (u) 3.Ingrid Wahlén 4.Lisa Raufi 5.Irene Andersson 6.IngaLill Karlsson 7.Ingrid Jacobsson 8-Lisa Coudec

RESERV: 1.Marguerite Strandsten (betald anmälningsavgift)