KOMMANDE AKTIVITETER

Alla aktiviteter som är helt i Austurs regi står i rutor med vit bakgrund - alla andra i ruta med beige färg!


SIFs medlemsförsäkring täcker enbart aktiviteter som anslagits på Austurs hemsida och alltså är arrangerade av Austur, annan lokalklubb inom SIF eller examinerad instruktör.


Austurs UNGDOMSRABATT på kurser gäller enbart kurser arrangerade av Austur och endast HUVUDMEDLEM i AUSTUR. Ungdomsrabatten är 25%, dock högst 450 kr. Ingen rabatt på kurser som riktar sig till enbart ungdomar.

Anmälan till Austurs kurser & tävlingar är bindande. Sista anmälnings & inbetalningsdag för kursavgift är ca 1½ månad innan kursdatum.


Anmälningsavgiften ska vara BOKFÖRD PÅ AUSTURS PG för att man ska bli uppsatt som anmäld och vara säker på en plats!


OBS! När du betalar in på klubbens PG - glöm inte bort att ange vad betalningen gäller.


Du som INTE ÄR MEDLEM får delta på kurs endast i mån av plats.

Välkommen på träning för Ulrika Wendéus!

Möjlighet att rida regelbundet (eller enstaka lektioner) för samma instruktör mot kortsiktiga och långsiktiga mål.

Ulrika är ridinstruktör, C-tränare, nationell domare med 40-års erfarenhet av islandshästar, erfaren tävlingsryttare och åtta år i landslaget med meriter på SM och NM. Ulrika är även erfaren ponny- och storhästinstruktör.

Lektion efter önskemål/behov, markarbete, genomridning av häst eller coachning för tävling. Oftast norröver ena dagen och neråt Stånga andra dagen.

***

SEPTEMBER: 18/9 (Ambulerande Visby och norrut), 20/9, (Stånga/el. ridhus m omnejd)

OKTOBER: 9/10 (Ambulerande Visby och norrut), 11/10 (Stånga/el. ridhus m omnejd)

NOVEMBER: prel. 13-15/11


Prisexempel inkl. moms:

Enstaka lektion: 45 min 650:-, 30 min 550:- (resa över milen, 25:-/mil)

Kursdag med 2x30 min= 1000:- (inkl. resa)

Kontakta Ulrika i PM alt. SMS: 070-4414065 för frågor eller intresseanmälan.

Lördag 19 SEPTEMBER

Dressyrinriktad kurs med Ulrika Wendéus i ridhuset vid Hotell Dalhem

Ansvarig: Therese Sonehag


DRESSYRINRIKTAD kurs med fokus på rörelser som ingår i program.

Hur tränar man dem? Hur ska det kännas? Hur rider man program? Vad ska man tänka på när man sätter samman ett dressyrprogram? Varför dressyrövningar? Hur använder vi dem i vår övriga ridning? Skiljer det sig åt jämfört med annan ridning som vi håller på med?

 – Vi tittar på rörelser, program, bedömning samt tränar i praktiken.

– Grunden för det vi vill uppnå med våra hästar är förhoppningsvis densamma oavsett inriktning: Vi vill rida/arbeta våra hästar på ett hälsosamt sätt så att de håller i längden och kan utföra det vi begär av dem på ett optimalt sätt. Om det sedan är att rida i skogen, på bana, rida gångarter, trail eller något annat så vill vi alltid ha en lösgjord, smidig häst som kan balansera sig och förstår de hjälper vi ger den. Detta och frågeställningarna kring dressyr specifikt, kommer vi att fördjupa oss i under kursens teori och praktik. Kursen följs upp med möjlighet att få digital feedback på ett inspelat dressyrprogram, samt i oktober dressyrtävling. Separat inskick/anmälan till båda dessa uppföljningar.

 

ULRIKA WENDÈUS har själv tävlat dressyr framgångsrikt under många år på SM och NM, då dressyren fortfarande hade en funktion som kombinationsgren. Ulrika är även utbildad TiH-instruktör (Tölt in Harmony), och har också tävlat dressyr med ponny och häst t.o.m. MSV (medelsvår, läs mer på dressyrprogram.se). I domaruppdraget ingår även bedömning av dressyr de få gånger grenen fortfarande dyker upp i tävlingssammanhang.

 

UPPLÄGG: En individuell lektion och en delad där man också rider eget program. Teori ingår i kursen. Ingår gör också möjlighet till digital feedback på inspelat dressyrprogram, inför eventuell dressyrtävling eller bara för tränings skull.


ÖVRIGT: På anläggningen finns en hage för oss att göra egna småhagar i.  Möjlighet att äta lunch i restaurangen till självkostnadspris 95 kr, med särskild anmälan till mig gärna via mess eller sms 0733-932324.


ANTAL: max antal deltagare 12 st.

PLATS: Ridhuset vid Hotell Dalhem.

PRIS: 1200 kr/ekipage (900kr kr med ungdomsrabatt).


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska mins anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG, Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.


ANMÄLDA: 1 Frida Bladh 2.Pia Bergman 3.Therese Sonehag 4.Lisa Lindblad 5.Therese Sjöberg 6.Monika Östberg 7.Marguerite Strandsten 8.Hanna Lindstedt

Onsdag 23 september kl 13.00-14.30

SLU i Skara inbjuder till GRATIS WEBINARIUM på tema "Hästfolk och attityder".


Etologerna och forskarna Maria Andersson och Anna Lundberg håller i en diskussion kring hästfolk och attityder.


Deltagarna i webbinariet möter forskarna och varandra och pratar om dilemman som kan uppstå i ”hästvärlden”. Exempel på dilemman: Hur tänker du kring täcken? Vad gör du om någon slår sin häst? Vad händer vid lastning av häst som inte vill gå in i transporten? Vad gör du som hästägare, vad gör du om du råkar vara i närheten?


Webbinariet äger rum onsdag 23 september kl 13-14.30.
Mötet sker i Zoom, så se till att du har detta installerat på din dator eller telefon. Det är bara att klicka och gå in i mötet, ingen anmälan.

Länk till Zoommötet: https://slu-se.zoom.us/j/69232042254

Passcode: 876999


Evenemanget ingår i den regionala samverkan som stöds av HNS.

LÖRDAG 26 SEPTEMBER

Tävling i Trail & Distans i Tingstäde.

Banansvarig: Anna Olsson


Start & mål vid Polhemsgården i Tingstäde. Dagen börjar med trail - efter det att man avslutat sin trail skickas man direkt ut på distansbanan. 


TRAIL: Banan kommer att bestå av minst 5 hinder/svårigheter.

DISTANS: Snitslad bana ca 1,2-1,5 mil lång. Enskild start - motionärer och juniorer får starta tillsammans.


ANMÄLAN: Anmälan i icesale.se. Sista anmälningsdag till ordinarie avgift 18 september. Anmälningsavgift 150/100/50kr - grenavgift 50kr.


MOTIONÄRSKLASS:  Var med och delta utom tävlan. Vi ger här även icke medlem möjlighet att delta (endast på islandshäst). Anmälan i icesale.

Tisdag 29 SEPTEMBER

Styrelsemöte kl 18.00 på Zoom.

10 OKTOBER

Hösttävling på ovalbanan i Fleringe.


GRENAR: T1, T2, T3, T5, T6, T8, T8A, T8u, F2, V1, V3, V5, V5A, V5u

A-KLASS: Länkt till lista med uppklassade ekipage i T8 & V5. 

AVGIFTER: Anmälningsavgift 300/150/100kr Grenavgift 100kr.

Anmälan i icesale.se. Sista anmälningsdag till ordinarie avgift 2 oktober.

söndag 11 OKTOBER

Tävling i FS1 Dressyr


ANMÄLAN: Grenen ligger inlagd i Austurs Hösttävling och man anmäler sig i icesale.se. Sista anmälningsdag till ordinarie avgift 2 oktober.

AVGIFT: Grenavgift 100kr. Hösttävlingens anmälningsavgift tillkommer. 


PLATS: Ännu ej bestämd  


OBS! Beroende på antalet anmälda, så KAN det eventuellt bli så att grenen genomförs i Fleringe på lördag eftermiddag/kväll efter hösttävlingen.

21-25 OKTOBER

Ridkurs med tävlingsinriktning för Peter Häggberg i Fleringe 

Ansvarig: Gunilla Sterner


VEM ÄR PETER? Han är Instruktör sedan närmare 40 år tillbaka, internationell FEIFdomare och en av pionjärerna inom islandshästvärlden. Han , har verkat som avelsdomare, internationell sportdomare i 35 år, samt som landslagsryttare i många år och är flerfaldig svensk och nordisk mästare. Ta del av hans långvariga och gedigna erfarenhet för att förbättra och utveckla din tävlingsprestation

 

Peter har lång och bred erfarenhet av att ta fram många olika typer av hästar. Han finner sin motivation i att kunna bidra med att instruera, coacha och lyfta ekipage på olika nivåer. Att i en långsiktig process, med positiv fokusering på styrkor och möjligheter i varje ekipage, få bidra till framgång. Det är det som gör det roligt och ger positiv energi tillbaka.

UPPLÄGG ALTERNATIV A: Du lämnar din häst i Fleringe hos Ulla, och Peter rider den tre pass under tre dagar. Teori på fredagskvällen, två ridpass på lördag och ett på söndag. Privatlektioner ca 30 minuter/lektion. Övernattning för  deltagare kan ordnas.

 

UPPLÄGG ALTERNATIV B: Teori på fredagskvällen, två ridpass på lördag och ett på söndag. Privatlektioner ca 30 minuter/lektion. Övernattning för  deltagare kan ordnas.


MAX 10 DELTAGARE.

OBS! Ryttare som vill delta enligt alternativ A kommer att ha förtur. Ryttare enligt alternativ B endast i mån av plats.


PRIS ALTERNATIV A: ca 3500 kr/ekipage (ca 3 050kr/ungdom).

PRIS ALTERNATIV B: ca 2500kr/ekipage (ca 2 050kr/ungdom)

I händelse av dåligt väder kommer vi att hyra in oss i ridhus under helgen - då tillkommer även ridhusavgift.


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska minst anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG. Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.


ANMÄLDA: 1.Gunilla Sterner 2.Ulla Andersson 3.Janina Rolfart 4.Klara Rolfart 5.Ulla Sköldstam 6.Linda Blixt 7.Marguerite Strandsten 8.Frida Bladh 9.Idunn Sutare (u) 10. Alva Raufi(u) FULLT

RESERV: 

Onsdag 28 OKTOBER

Styrelsemöte kl 18.00 på Zoom.

v45:  4-8 NOVEMBER

Ridkurs med Johann Þór Friðgeirsson i Lau.

Ansvarig: Lisa Raufi


Upplägget blir som tidigare - Du lämnar din häst i Lau och Johann rider den tre pass under tre dagar. Därefter teori på fredagskvällen, två ridpass på lördag och ett på söndag. Privatlektioner ca 30 minuter/lektion.

PRIS: Ännu inte fastställt. MAX 8 DELTAGARE. 


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska minst anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG, Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.


ANMÄLDA: 1.Marguerite Strandsten 2.Elin Heras-Sjöberg (u) 3.Ingrid Wahlén 4.Lisa Raufi 5.Irene Andersson 6.IngaLill Karlsson 7.Ingrid Jacobsson 8.Lisa Coudec FULLT

RESERV: 

Tisdag 24 NOVEMBER

Styrelsemöte kl 18.00 på Zoom.

21-22 NOVEMBER

Klickerträning för häst med Malin Schön

Ansvarig: Gunilla Sundberg


Det blir en ny kurs i klickerträning. Priset beror på om man anmäler sig till en eller två dagar. Max 8 hästekipage/dag


PRELIMINÄRT UPPLÄGG:  Teoripass och ett pass där två hästar är med samtidigt och ett pass där man är själv med sin häst.

PRIS: preliminärt ca 900 kr/dag (ca 675kr/ungdom) med häst. Fotfolk ca 100kr/person & dag (75kr/ungdom).


ANMÄLAN: För att räknas som anmäld och vara garanterad en plats ska minst anmälningsavgiften (= 500kr) vara bokförd på Austurs BG, Avgiften kan även betalas in via Swish. Resterande kursavgift ska vara betald i god tid innan kursstart. Glöm inte bort att ange vad din betalning avser.  Då det i dagsläget är oklart var kursdagarna kommer att genomföras sätts de intresserade upp i den ordning anmälningarna kommer in. När plats/platser bestämts får de anmälda tillfälle att välja plats/dag i turordning!


ANMÄLDA 1.Ava Morge (u) 2.Vera Morge (u) 3.Marguerite Strandsten 4.Ulrika Sundberg 5.Ingrid Jacobsson 6.Gunilla Sundberg

FOTFOLK: 


Vad är klickerträning? Intrinzen kan ses som funktionell träning för hästen, som på samma gång fungerar som relationsförstärkande för dig och din häst. Med belöningsbaserad träning lär vi oss att med hjälp av klicker och godis hitta sätt att stärka hästen för hållbarhet på ett sätt som är roligt för både häst och ryttare, utan dominans.

Vi börjar med att lära oss att kunna belöna med godis utan att hästen blir ett ”godismonster”. Intrinzen och belöningsbaserad träning är mycket vad man gör den till och användbar på många olika sätt; som rehabilitering, uppbyggnad, roligt alternativ eller kompllement eller en ny öppning i relationen med hästen. Din fantasi sätter gränserna. Träningen kan användas både som markträning och i ridning och går utmärkt att blanda med traditionell träning.


Hör mer på Islandshästpoddens adventskalender lucka 23 där Malin berättar om sitt arbete med klickerträning och olika hästar. Det finns också filmavsnitt på töltridning.com.