Sverigeritten 2024 

Sverigeritten pågår mellan 1 februari och 30 september. Rid, spring, cykla, gå, tömkör, lek tillsammans, kör häst-o-vagn, styrketräna både människa och häst, umgås, träna eller slappna av!

Motionera tillsammans med din häst, bli friskare och starkare, inspireras och ha kul!


SAMANSTÄLLNING MARS

I dagsläget har det rapporterats in resultat från 47 av SIFs lokalföreningar. 349 ryttare deltar och tillsammans har vi aktiverat oss 34 463km.


Gyda fortsätter att toppa listan och är aktivast av alla. De har också flest medlemmar som rapporterat in (=29st). Vi i Austur fortsätter att vara "fjärde bäst" - kul att det är så många som "hakat på". Fortsätt att logga och rapportera in era aktiviteter HÄR!


1. Gyda       2 544 km  (29st)  = 88km/ryttare

2. Gandur  2 231 km    (19st)   = 117 km/ryttare

3. Eyvinur   1 861 km     (14st)   = 124 km/ryttare

4. Austur    1 743 km    (22st)   = 79 km/ryttare

5. Geysir     1 652 km    (11 st)   = 150 km/ryttare


Ett extra omnämnande till Ofeigur, vars TVÅ ryttare ridit ihop 1 394km! = 697 km/ryttare....


OBS! Om du missat att rapportera in några aktiviteter, så går det bra att göra det i efterhand. De läggs in under "rätt månad" och kommer med i nästa sammanställning,


REGISTRERING AV AKTIVITETER:

Så här går det till:

Alla kilometer du rör dig med din häst kan du registrera. Alla typer av aktiviteter räknas så länge det är en häst med vid tillfället.


Är ni ett gäng som promenerar, cyklar, springer eller går med minst en häst så kan alltså alla som är medlemmar i en SIF-ansluten lokalförening registrera in sin sträcka.


För att skicka in dina kilometer behöver du:

  • ha ditt medlemsnummer/idrottonline-ID
  • Du behöver även ha mätt dina turer/aktiviteter med någon typ av mätverktyg, tex en app eller klocka så du vet hur många kilometer du ska skicka in. 
  • Man kan rapportera in sina turer/aktivteter på en gång eller göra en sammanställning över en vecka eller en månad,.


Nytt för i år är att man endast kan registrera en deltagare i taget, så är ni ett gäng eller om lokalföreningen anordnar en ritt så behöver alla deltagare registreras var för sig.


Det är viktigt att spara turerna/aktiviteterna så du ej raderar dem från ditt valda mätverktyg. Registratorn kan ta stickprov och maila ut en förfrågan om att skicka skärmdumpar för att visa upp dina kilometer en viss dag eller vecka.


För mer information läs på Sverigerittens Facebooksida

REGISTRERING AV AKTIVITETER: