"To Fákur, and fast"

FEIF Virtual Ride går till Landsmót 2024 i Reykjavik på Island


Vad är FEIF Virtual Ride?

Den första Virtual Ride genomfördes 2013, och är en ridtur längs en virtuell väg till ett välbesökt islandshästevenemang någonstans i världen - i det här fallet Landsmót 2024, som arrangeras i Garðarbær strax utanför Reykjavík. 


Det är INTE NÅGON TÄVLING. Målet är att sammanföra människor -både "live" och virtuellt (mest på Facebook). Deltagarna kan rida ensamma eller i ett lag. Alla ekipage rider enligt sina förutsättningar - på sin hemmaplan, på ett sätt som de normalt gör, njuter av sin häst och naturen i sin närhet. Samtidigt får man lite koll på alla kilometrar man tillbringar i sadeln.


Man får själv regelbundet räkna ihop och rapportera in den ungefärliga distansen man ridit till FEIF. Varje månad summeras de inrapporterade sträckorna ihop och återkopplas via mail till alla deltagarna.  I resultatsammanställningen kan man se hur långt det egna laget och alla andra deltagare kommit.


Eftersom dessa ridturer genomförs över hela världen -och kan kommuniceras i FB-gruppen "To Fákur, and fast" - så det är även ett sätt att lära känna varandra, de olika länder, olika årstider man rider igenom och alla äventyr och vackra platser vi stöter på längs vägen....

Det är deltagande ryttare från Australien, Belgien, Danmark, Finland, Nederländerna, Rumänien, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland, USA och Österrike. Det finns även ett Instagramkonto, så tagga gärna dina bilder #feifvirtual


Varför inte gå med! Delad glädje är dubbel glädje.

Logga in och registrera dina ridsträckor HÄR!

Scrolla ner på sidan till den vita rutan med text "You need to be logged in to register or report rides. Click here to log in"


Registrera dig i laget "Austur Gotland" - ange sträckan 2 763km.


Deltagare lag

"Austur Gotland" 2023/2024: 

Agneta Enderberg

Emma Wahlén

Ingrid Wahlén

Lisa Coudek

Marguerite Strandsten

Maria Lindström

Moa Lindström (u)

FEIF Virtual Ride "To Fákur, and fast" startar måndag 14 juli 2023 och slutar 30 juni 2024 = dagen innan Landsmót startar i Reykjavik.


Sträckan vi i laget ska försöka rida ihop är 2763km =gång/rid vägen från Visby Hamn, över svenska fastlandet, färja från Göteborg till Fredrikshamn i Danmark, kort "ridtur" till Hirshals och sedan vidare med färja till Seyðisfjörður på östra Island och sedan "rider" vi tvärs över Island till Reykjavik.


Såhär gör DU för att vara med?

1. Registrera dig på FEIFS hemsida.


Du kan ansluta dig när som helst över året. Du kan välja ett "smeknamn" om du inte vill att ditt namn ska publiceras i den månatliga resultat-redovisningen. Behöver du hjälp? LÄS HÄR! (pdf-dokument på engelska)


2. Vill du vara med i Austurs lag anger du lagnamnet "Austur Gotland" och ridsträckan

2 763km. 


3. Ritten startar måndag 14 augusti 2023. Håll räkning på hur många kilometer du rider ute i naturen på en ISLANDSHÄST.


4. Rapportera in dina ridturer regelbundet och glöm inte klicka på SPARA!


FEIF sköter sammanställningen av alla lagmedlemmars inrapporterade sträckor. Sammanställningen uppdateras i början av varje kalendermånad och redovisas i mail till alla deltagare.

To Fákur, and fast... 2024

Ritten till Landsmót i Reykjavik 2024 startade 14 juli. I dagsläget deltar 74 ryttare fördelade på 17 lag och man representerar 12 olika länder.


Hittills har vi i lag "Austur Gotland" ridit ihop 2 565 km = 198 km kvar till Reykjavik.


Tyska laget "The Oak Phobics" (9 ryttare) är enda laget som hittills har kommit "fram" till Reykjavik. Deras sträcka var 2 672km och det har de passerat med 19km. (3/5)

Over to Oirschot 2023

är avslutad. 51 ryttare från 10 olika länder deltog.


Austurs fyra ryttare red ihop

3 785km.


Team Austur var även i år det enda deltagande svenska laget. - LÄS MER

Heading to Hella 2022

När ritten slutligen sammanställts var vi 73 ryttare (19 lag) från 11 olika länder som deltog.


Austur var det enda svenska laget. LÄS MER!

FEIF Leisure Riding

Här kan du läsa mer om alla aktiviteter inom FEIFs sektion för fritidsryttare

Vad är FEIF?

Föderation Europäischer Islandpferde Freunde (FEIF) bildades 1969 av en grupp islandshästentusiaster. 

Numera är namnet "International Federation of Icelandic Horse Assosiations" och man har 22 medlemsländer.

"FEIF unites people in their passion

for the Icelandic horse!"